Soția liderului nord-coreean Kim Jong Un și-a făcut prima apariție în public după o absență de un an, potrivit presei de stat citate de BBC News.

Kim Jong Un si Ri Sol-ju (twitter)Foto: Hotnews

Ri Sol-ju s-a alăturat soțului ei la un concert care a fost susținut marți cu ocazia aniversării zilei de naștere a tatălui dictatorului nord-coreean, fostul lider Kim Jong-il.

Deși era o prezență constantă alături de soțul său, Ri nu a mai fost văzută în public din ianuarie anul trecut, ceea ce a generat speculații legate de starea ei de sănătate și de o eventuală sarcină.

Potrivit unor surse din serviciile secrete sud-coreene Ri a evitat aparițiile în public din cauza pandemiei de coronavirus și și-a petrecut, cel mai probabil, cea mai mare parte din timp alături de copii.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de coronavirus de la debutul pandemiei, deși experții spun că este puțin probabil ca țara să fi fost ocolită de pandemie.

Cuplul ar fi intrat împreună în Teatrul Mansudae Art, în ”uralele a mii de coreeni”. Fotografiile publicate de presa de stat îi arată pe cei doi râzând.

În același timp se poate observa că nimeni nu poartă măști de protecție și nu este respectată regula distanțării sociale.