Un rapper din Spania condamnat la închisoare pentru tweet-uri în care insulta monarhia şi forţele de ordine a fost arestat marţi dimineaţă, după ce poliţia a descins în universitatea în care acesta se baricadase cu o zi în urmă, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rapperul Pablo Hasel s-a baricadat luni în Universitatea din Lleida, în Catalonia, alături de zeci de susţinători, în încercarea de a evita o arestare care provoacă controverse în Spania.

Hasel ar fi trebuit ca până vinerea trecută să se predea autorităţilor pentru a ispăşi o pedeapsă de nouă luni de închisoare, sentinţă care a dus la un val de nemulţumiri în Spania şi a determinat guvernul să anunţe că va relaxa restricţiile referitoare la libertatea de exprimare, chiar dacă nu în acest caz particular.

''Încercăm să creştem gradul de conştientizare asupra lucrurilor care se întâmplă... Este un atac foarte serios la adresa libertăţilor noastre, nu doar la adresa mea'', a declarat pentru Reuters Hasel, cunoscut pentru opiniile radicale de stânga.

Versurile şi mesajele postate de Hasel pe Twitter, care fac referiri la grupări de gherilă interzise, compară un tribunal cu organizaţiile naziste şi îl consideră pe fostul rege Juan Carlos drept un şef al mafiei, i-au adus condamnarea pentru promovarea violenţei şi insultarea monarhiei. (Sursa: Agerpres)