Reţeaua de socializare conservatoare Parler, foarte populară printre adepţii dreptei radicale americane şi care dispăruse aproape total după asaltul asupra Capitoliului din Washington de către susţinători ai fostului preşedinte Donald Trump în 6 ianuarie, a anunţat luni că a revenit la activitatea sa online.

ParlerFoto: Thiago Prudencio/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-un comunicat, Parler spune că noua sa platformă se sprijină pe o „tehnologie viabilă şi independentă”, relatează Agerpres.

Reţeaua a anunţat de asemenea numirea lui Mark Meckler ca nou director general interimar, după destituirea lui John Matze la începutul lunii.

Aplicaţia Parler fusese suspendată după 6 ianuarie de cea mai mare parte a celor mai importanţi furnizori de servicii precum Google, Apple şi Amazon, care o acuzau că nu a luat măsurile necesare pentru a limita mesaje care incitau la violenţă.

Parler a precizat luni că va fi disponibilă în această săptămână pentru utilizatorii care dispun deja de aplicaţia sa şi că ea se va deschide pentru noii utilizatori de săptămâna viitoare.

Citește și: