​Avocații președintelui american Joe Biden i-au spus nepoatei vicepreședintelui Kamala Harris să nu se mai folosească de imaginea mătușii sale în proiectele ei de afaceri, relatează Insider.

Meena HarrisFoto: Abc-The View / Zuma Press / Profimedia Images

Meena Harris, o femeie de afaceri și autoare în vârstă de 36 de ani, a folosit imaginea vicepreședintelui în liniile ei de îmbrăcăminte și pentru coperta cărții pentru copii publicate de aceasta în 2020, „Ideea mare a lui Kamala și Maya” (Maya este numele surorii lui Kamala, mama lui Meena)

Compania Phenomenal Woman deținută de Meena a vândut anterior costume de baie de vicepreședinte și pulovere inscripționate cu „Vice President Aunty” (Vicepreședintele Mătușica).

Dar după ce Biden și Kamala Harris au câștigat alegerile prezidențiale, avocații echipei de tranziție i-au spus lui Meena Harris că nu mai are voie să folosească imaginea mătușii sale, a declarat un oficial al Casei Albe pentru LA Times.

Avocații în materie de etică în tranziție i-au spus că are permisiunea de a vinde din produsele legate de vicepreședinte, dar nu și să facă stocuri noi, potrivit Politico.

„Unele lucruri nu pot fi date înapoi”, a declarat pentru LA Times un alt oficial, adăugând însă că „acestea fiind spuse: comportamentul trebuie să se schimbe”.

Sabrina Singh, o purtătoare de cuvânt a vicepreședintelui, a declarat pentru LA Times: „Politica Casei Albe este ca numele vicepreședintelui să nu fie utilizat în legătură cu activități comerciale care ar putea fi înțelese în mod rezonabil ca implicând o susținere sau sprijin”.

Meena Harris a declarat pentru Times într-un comunicat: „De la începutul campaniei, am insistat să respect toate standardele legale și etice și voi continua să respect cu strictețe regulile de etică ale Casei Albe Biden”.

Însă nepoata vicepreședintelui a participat la câteva proiecte în care s-a folosit de numele mătușii sale și în ultimele săptămâni.

Potrivit LA Times, Meena Harris a înființat o companie de producție care a realizat un videoclip care laudă realizările mătușii sale și a colaborat cu o firmă la realizarea unei perechi de căști inscripționate cu „primul, dar nu ultimul”, un citat popularizat de Harris, prima femeie vicepreședinte.

Ultima carte scrisă de Meena Harris, „Ambitious Girl”, a fost lansată în noaptea de dinaintea învestirii în funcție a mătușii sale și a președintelui Joe Biden.

Politicienii Partidului Democrat l-au criticat în ultimii patru ani pe fostul președinte Donald Trump că s-ar fi folosit de funcție pentru a ajuta afacerile familiei sale iar Casa Albă Biden dorește să se distanțeze de acest comportament.

„L-am atacat pe Trump de ani de zile cu privire la toate escrocheriile sale grave”, a declarat pentru LA Times un fost consilier al Kamala Harris, acesta adăugând că „ar trebui să fim mult mai curați”.

Citește și: