Partidul de opoziție Vetevendosje este pe cale să câștige alegerile legislative, arată un exit poll, un rezultat care ar putea complica și mai mult eforturile occidentale de a rezolva disputele sale teritoriale de zeci de ani, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit exit pollul realizat de Pipos / Kosova Klan, Vetevendosje va câștiga 41,8% din voturi, în timp ce un alt partid de opoziție, Partidul Democrat din Kosovo (PDK), este prognozat să ajungă pe locul al doilea, cu 16,5% din voturi.

Se preconizează că Liga Democrată din Kosovo (LDK), aflată la guvernare, va ajunge pe locul trei cu 15,2% din voturi. Se preconizează că Alianța pentru Viitorul Kosovo (AAK) să obțină 7,2% din voturi.

Albin Kurti, liderul Vetevendosje, care a fost prim-ministru timp de cinci luni anul trecut, a promis că va lupta pentru combaterea corupţiei şi că nu va face vreun compromis în dialogul cu Serbia, care a pierdut controlul asupra Kosovo în 1999, după bombardamentele NATO.

Potrivit exit-pollului, Vetevendosje nu va obține probabil o majoritate de 61 de locuri în parlament și va trebui să găsească un partener de coaliție pentru a forma un guvern.

"Există o mulțime de provocări în fața noastră, avem problema cu Serbia, situația pandemică și consolidarea statului", a declarat Ramush Haradinaj, lider al AAK.