Un bărbat alb, profesor de chimie la University of New Hampshire, și-a dat demisia după ce a fost acuzat că s-a dat drept femeie imigrantă de culoare pe Twitter pentru a face comentarii rasiste și sexiste, relatează Associated Press.

TwitterFoto: Pavel Starikov, Dreamstime.com

Universitatea, care nu a dat numele profesorului și a descris profesorul doar ca pe un membru al facultății, a confirmat vineri demisia după o anchetă de patru luni.

Președintele Universității James Dean Jr. a trimis miercuri o scrisoare comunității anunțând că persoana și-a dat demisia, a spus un purtător de cuvânt.

„Deși suntem limitați în ceea ce putem spune pentru a proteja confidențialitatea tuturor celor implicați, putem spune că membrul facultății a ales să demisioneze atunci când universitatea a concluzionat că conduita sa nu era în concordanță cu valorile universității și cu așteptările noastre ca fiecare dintre membrii facultății să contribuie la un mediu academic profesional, fără intimidări și hărțuire”, a scris Dean.

Președintele departamentului de chimie al universității, Glen Miller, nu a răspuns vineri unei solicitări de a comenta subiectul.

Dar într-un e-mail din octombrie obținut anterior de The Associated Press, Miller a folosit prenumele profesorului alb de sex masculin și a recunoscut că profesorul a creat fals un cont de Twitter ca un impostor cu mesaje care variau de la „regretabil până la dureros de profund ofensatoare”.