Arestarea și condamnarea la închisoare a liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi au dus la proteste masive, fără precedent. Kremlinul este însă hotărât să reprime mișcarea de protest, astfel încât poliția a vânat activiștii opoziției peste tot în țară. Corespondentul BBC a mers la Vladivostok unde a stat de vorbă cu unul dintre protestatarii care s-a trezit cu forțele de ordine acasă, fiind reținut.

Perchezitie la un protestatar (Screenshot)Foto: Hotnews

Într-un video care a apărut online, bloggerul Gennady Shulga este surprins în timp ce polițiștii care au năvălit în propria-i casă îl trântesc la podea, cu capul lângă bolul de mâncare al câinelui, și îl interoghează în timp ce îl țin strâns, imobilizat.

Shulga, a povestit pentru BBC că, în opinia sa, imaginile au fost scurse către presă cu scopul de a-i intimida pe protestatari. Bărbatul este unul dintre cei care au transmis livestream de la proteste.

”Video-ul a fost scurs pentru ca lumea să vadă de ce sunt în stare autoritățile, ce pot păți cei care spun adevărul”, a comentat bărbatul, pentru BBC. Acesta mai spune că dacă înainte Kremlinul încă mai mima democrația, acum și-a dat arama pe față și măștile au căzut.