Donald Trump a fost interzis de pe Facebook, însă consiliul de supraveghere al rețelei sociale trebuie să decidă dacă fostul președinte american poate reveni sau nu. Multe asociații și experți solicită Facebook să nu aprobe revenirea miliardarul republican, care se confruntă în prezent cu un proces în Senat, potrivit AFP.

TrumpFoto: Captura video

Comitetul independent de supraveghere al grupului (Facebook Oversight Board), care urmează să își dea avizul până la jumătatea lunii aprilie, a primit peste 9.000 de scrisori și comentarii din partea publicului cu privire la acest subiect.

Membrii săi pot aproba blocarea contului pe o perioadă nedeterminată sau pot forța Facebook să aprobe revenirea fostului președinte blocat din rețea după revoltele din Capitoliu din 6 ianuarie.

„Mesajul nostru este simplu: anularea interdicției lui Trump ar fi o invitație la violență, ură și dezinformare care va costa vieți și va submina democrația”, a scris o asociație într-o scrisoare, care în mod ironic se numește „Real Facebook Oversight Board”.

"Unii ar putea spune că este vorba de libertatea de exprimare. Se înșeală", se mai spune în scrisoare.

"Donald Trump poate face interviuri. Poate merge la Fox News. Poate scrie articole de opinie sau trimite e-mailuri... Nimeni nu are dreptul de a utiliza o platformă de socializare pentru a răspândi dezinformarea și a incita la ură din nou și din nou sau pentru a-și amplifica mesajul prin algoritmi”, mai spune asociația.

Compania online Twitter a anunţat, miercuri, că intenţionează să menţină permanent blocarea contului pe platforma de microblogging al fostului preşedinte Donald Trump, indiferent dacă va candida în scrutinul prezidenţial din 2024, potrivit Mediafax care citează The Hill. Într-un interviu acordat CNBC, directorul financiar al companiei Twitter, Ned Segal, a fost întrebat dacă va fi reactivat contul lui Donald Trump în cazul în care va candida din nou şi ar fi ales preşedinte.

"Conform modului în care funcţionează politicile noastre, atunci când eşti eliminat de pe platformă, eşti eliminat indiferent dacă eşti comentator, director financiar, fost sau actual oficial", a răspuns Ned Segal, conform publicaţiei The Hill.