Instituțiile din jurul lumii sunt conștiente că este important să crească diversitatea și incluziunea, dar și să facă acest lucru într-un mod transparent și public. Din păcate, asta nu a mers foarte bine pentru noul șef al statului major al apărării din Canada, care a ajuns să-și ceară scuze după mesajul său despre ”diversitate, incluziune și schimb cultural”, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Conversațiile despre diversitate, incluziune și schimb cultural nu sunt necompatibile cu setea noastră de excelență operațională. Mă bazez pe liderii mei pentru a promova schimbul cultural”, a scris amiralul Art McDonald pe Twitter.

”Diversitatea ne face mai puternici, incluziunea ne îmbunătățește instituția”.

Din păcate, mesajul a fost însoțit de o fotografie de la o ședință care înfățișează opt bărbați albi în jurul unei mese.

O femeie albă și un alt bărbat alb se văd pe un monitor, părând să participe la ședință de la distanță.

Postarea a devenit virală, dar nu la modul în care se aștepta amiralul.

”Vorbiți despre diversitatea de a angaja bărbați cu grade diferite de pierderea a părului?”, a scris comedianul Rob Gill pe Twitter.

”Acei tipi sunt chiar diverși. Unii dintre ei nu au păr. Unul dintre ei urăște coriandul”, a scris o altă persoană.

”Poate avem divergențele noastre, dar toți suntem de acord că suntem însetați de excelența operațională. (...) Simțindu-mă deshidratat după ce am vorbit despre diversitate ”, a scris jurnalista Vicky Mochama.

Ulterior, McDonald, care a preluat funcția acum mai puțin de o lună, a postat un mesaj în care și-a cerut scuze.

”Este adevărat: conducerea ... este, și istoric a fost, predominant masculină și albă. Asta trebuie să se schimbe ”, a scris el. „Trebuie să reflectăm diversitatea Canadei la toate nivelurile. Trebuie să lucrăm pentru a elimina rasismul sistemic și a demonta barierele care există în calea avansării în carieră”, a scris el.