Poliția daneză a anunțat că a arestat săptămâna trecută 13 persoane suspectate de plănuirea unui atac terorist, un al 14-lea suspect fiind reținut în Germania, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Persoanele reținute sunt suspectate că au încercat să confecționeze explozibili pe care să-i folosească într-un atac terorist în Danemarca sau Germania.

„Aceste persoane ar putea fi inspirate de islamismul militant”, a declarat vineri Flemming Drever, șeful de operațiuni al serviciului de informații danez.

„Am găsit ingredientele necesare și piesele necesare pentru fabricarea unei bombe”, a precizat acesta.

Arestările au fost efectuate în urma unei operațiuni comune a autorităților daneze și germane.

Poliția din Danemarca a afirmat într-un comunicat remis joi seara că „există indivizi cu intenția și capacitatea de a comite atacuri teroriste în Danemarca”.

Printre obiectele descoperite de ofițeri în timpul perchezițiilor s-au numărat un steag al Statului Islamic, o pușcă cu acțiune la pompă, o armă de vânătoare și dispozitive de aprindere pentru explozibili.

Șapte din persoanele arestate în Danemarca au fost puse deja sub acuzare după ce au cumpărat materialele și componentele necesare pentru fabricarea explozibililor și a armelor de foc.

Revista Der Spiegel a scris joi că printre persoanele arestate se află trei frați sirieni, autoritățile germane fiind alertate cu privire la o achiziție online de 5 kilograme de sulf și 5 kilograme de pulbere de aluminiu.

Der Spiegel a notat de asemenea că frații ar fi islamiști suspectați de legături cu rețeaua teroristă Statul Islamic.