Preşedintele american Joe Biden a comunicat, joi, Congresului că a anulat finanţarea prin procedura de urgenţă naţională a proiectului construirii zidului la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, informează site-ul de ştiri Axios.com, citat de Mediafax.

Joe Biden Foto: Pool-CNP / INSTAR Images / Profimedia

„Am stabilit că decretarea urgenţei naţionale la frontiera sudică nu era justificată. De asemenea, am anunţat că, prin politicile Administraţiei mele, niciun dolar furnizat de contribuabili nu va mai fi direcţionat pentru construirea unui zid la frontieră, am cerut o revizuire atentă a tuturor resurselor acordate sau destinate acestui scop”, a transmis Joe Biden Congresului.

Fostul preşedinte Donald Trump a invocat, în februarie 2019, o situaţie de urgenţă naţională pentru a redirecţiona miliarde de dolari proiectului construirii zidului la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Decizia lui Donald Trump a fost urmată de o serie de procese de contestare şi de încercări ale Congresului de blocare a proiectului promis în campania electorală din 2016.