Numeroși foști oficiali republicani poartă discuții pentru a fonda un partid politic care să se distanțeze de susținătorii fostului președinte Donald Trump, relatează The Hill.

Afis al Partidului RepublicanFoto: Jason Redmond / AFP / Profimedia Images

Peste 120 de persoane au participat la un apel video cu privire la acest subiect vinerea trecută, printre aceștia numărându-se foști oficiali ai Casei Albe din timpul mandatelor lui Trump și Ronald Reagan, foști membri ai administrațiilor ambilor președinți Bush și foști congresmeni republicani.

Evan McMullin, fostul director de politici al Conferinței Republicanilor din Camera Reprezentanților, a declarat pentru Reuters că a fost unul dintre organizatorii apelului cu foștii oficiali care se tem că o parte importantă a Partidului Republican se teme să îi țină piept lui Trump.

„Porțiuni mari din Partidul Republican se radicalizează și amenință democrația americană”, a declarat McMullin pentru Reuters, adăugând că „partidul trebuie să își reia angajamentul față de adevăr, rațiune și idealurile fondatoare sau în mod clar va fi nevoie de ceva nou”.

Foștii oficiali au discutat atât despre lansarea unor candidați proprii precum și de susținerea unor candidați de centru-dreapta, indiferent dacă sunt republicani, democrați sau independenți.

Reuters a notat că oficialii au fost șocați că o parte semnificativă a actualilor legiuitori republicani au încercat să conteste certificarea alegerilor prezidențiale la doar câteva ore după după luarea cu asalt a Capitoliului de către insurecționiștii pro-Trump.

Majoritatea senatorilor republicani au declarat de asemenea că nu vor vota pentru condamnarea fostului președinte în procesul din Senat în care este acuzat că a incitat protestatarii.

Jason Miller, actualul purtător de cuvânt al lui Donald Trump, a declarat pentru Reuters cu privire la apelul video că:

„Acești ratați au părăsit Partidul Republican când au votat pentru Joe Biden”.

Pe același subiect: