Unul dintre cele mai prestigioase colegii britanice va admite fete pentru prima dată de la înființarea sa în 1382
Această mică „revoluţie” face parte dintr-o reformă menită să aducă „în secolul XXI” acest colegiu la care taxele de şcolarizare se ridică la aproape 42.000 de lire sterline pe an (aproximativ 47.400 de euro).
„După aproape un secol de deliberări pe această temă, vom introduce fetele în şcoală în următorii câţiva ani”, a precizat colegiul pe site-ul său.
„Admiterea fetelor va aduce multiple beneficii: noi provocări intelectuale, diversitate de gândire, orizonturi mai largi”, a adăugat el.
Şcoala, care găzduieşte în prezent aproximativ 700 de băieţi de colegiu, va admite cel puţin 30 de elevi externi, dintre care aproximativ jumătate sunt fete, din echivalentul liceului „cel puţin pentru începutul anului şcolar 2022”.
Până la 50 de fete sunt aşteptate să fie admise până în 2024 la acest colegiu. Colegiul Winchester, care doreşte în cele din urmă să admită circa 850 de elevi, îşi propune, de asemenea, să crească cu 25% numărul bursierilor, de la 120 la 150 în 2024, şi să crească posibilităţile cursurilor online pentru a consolida „colaborările” cu şcolile publice.
„Aceste schimbări constituie o nouă etapă interesantă în istoria (colegiului) Winchester, care va aduce numeroase beneficii generaţiilor actuale şi viitoare (de elevi)”, a declarat un oficial al colegiului, Richard Stagg, într-un comunicat.
Colegiul Winchester este una dintre cele mai prestigioase şcoli secundare private din Marea Britanie, alături de Colegiul Eton, rezervat băieţilor elitei britanice.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Exista "traditii" care devin niste prostii sinistre odata cu trecerea timpului, orice popor trebuie sa aiba discernamantul de a pastra doar ceea ce se justifica a fi pastrat.
Sistemul educational care separa baietii de fete inclusiv pana la varsta adolescentei functioneaza in continuare in mai multe tari occidentale in paralel cu sistemul public mixt.
Iar in tari Asia complet laicizate si occidentalizate, ca Japonia sau Coreea de Sud, exista scoli, licee si chiar universitati separate pentru baieti si fete.
Sunt tarile alea care bat Europa tot timpul la PISA.
Exista cu siguranta argumente pentru o astfel de educatie privata separata pe sexe, interesante ar fi studiile (daca s-au facut) privind rezultatele scolare obtinute in conditii de separare vs conditii de mixitate.