Grupările extremiste din Statele Unite „recrutează foarte agresiv” membri ai forțelor armate, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Pentagonului, potrivit The Hill.

Trump alături de soldații americaniFoto: Flickr

„O parte a acestor grupări sunt foarte organizate. Ele recrutează foarte agresiv militari care urmează să iasă în curând din serviciul activ”, a declarat purtătorul de cuvânt John Kirby în cadrul unei conferințe de presă susținute la Pentagon.

Veteranii sunt unul dintre bazinele majore de recrutare pentru milițiile de extremă dreaptă datorită experienței pe care aceștia o au cu armele, organizarea și cu îndrumarea.

Liderii Pentagonului se confruntă de mult timp cu această problemă însă aceasta a devenit cu atât mai îngrijorătoare după asaltul mortal asupra Capitoliului american din 6 ianuarie de către susținătorii fostului președinte Donald Trump.

Aproape una din cinci persoane puse sub acuzare pentru insurecție au fost fie veterani ai forțelor armate fie în serviciul activ al acestora.

Lloyd Austin, noul secretar american al apărării, s-a întâlnit săptămâna trecută cu generalul Mark Milley, șeful Statului Major al SUA, și cu liderii diferitelor ramuri ale forțelor armate pentru a discuta posibile soluții.

Printre măsurile vehiculate se numără reformarea instructajului primit de recruți înainte de intrarea în armată, în timpul serviciului activ și înainte de a-l părăsi.

„Cu siguranță trebuie să ne uităm la modul în care educăm potențialii recruți când sunt încă civili și înainte de a semna pe linia punctată”, a subliniat și purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

„Probabil există educație care trebuie făcută în timp ce oamenii sunt încă în uniformă și serviciu despre atracția pe care o exercită unele din aceste grupări extremiste”, a adăugat acesta.

Citește și: