Ninsorile abundente şi temperaturile de până la -25 de grade Celsius au provocat mari dificultăţi de trafic în Germania, cu paralizarea unei bune părţi a circulaţiei feroviare şi blocaje pe multe autostrăzi importante ale ţării, relatează EFE.

ninsori puternice in GermaniaFoto: Captura

Ninsorile abundente au continuat în cursul nopţii de luni în nordul, centrul şi vestul ţării. Autostrada A4 între Hesse şi Turingia (centru) şi A2 în direcţia Bielefeld (vest) au fost bocate timp de mai multe ore, cu sute de maşini şi camioane rămase pe porţiuni de până la 40 de kilometri.

Au fost semnalate zeci de accidente în urma căderilor masive de zăpadă, fără a fi raportate victime.

În faţa prognozelor care arată menţinerea situaţiei pe parcursul următoarelor zile, compania feroviară Deutsche Bahn a anunţat că trenurile care circulă pe distanţe mari vor avea întârzieri, iar multe linii au fost suspendate în întreaga ţară.

Ministrul transporturilor, Andreas Scheuer, a făcut apel la cetăţeni, în declaraţii acordate marţi cotidienelor aparţinând grupului Funke, să evite orice tip de deplasare în aceste "condiţii extreme", până cel puţin mâine.

Serviciul German de Meteorologie German (DWD) a explicat că după ce acest val de frig polar a afectat luni în principal centrul ţării (cu zăpadă de până la 66 de centimetri la Meiningen), efectele sale majore se vor face simţite marţi şi miercuri în nord şi sud.

DWD a estimat depunerea unui strat de zăpadă de până la 40 centimetri marţi la Hamburg (nord-vest) şi pe coasta Mării Baltice.

Prognozele meteo arată că gerul s-ar putea prelungi cel puţin încă o săptămână, deşi se aşteaptă ca ninsorile să înceteze în următoarele zile. (Sursa: Agerpres)