Compania Kalașnikov, care produce faimoasa pușcă de asalt AK-47, intenționează să se adreseze hipsterilor și tinerilor cu o armă dotată cu gadgeturi, a anunțat marți directorul companiei citat de Moscow Times.

Kalasnikov MP-155 UltimaFoto: Captura video

Dmitri Tarasov, directorul Kalașnikov, a anunțat că grupul a dezvoltat o pușcă semi-automatăcare utilizează muniţie de calibrul 12/76 numită MP-155 Ultima care are un computer încorporat și îi poate învăța pe utilizatorii săi să tragă.

„Este prima armă gadget. Sarcina este de a atrage acea parte a publicului care a crescut cu gadgeturi și nu se poate imagina fără ele”, a declarat Tarasov într-un interviu acordat RBC.

„Vânătoarea clasică devine tot mai rară în ziua de azi, chiar extravagantă. Prin urmare, aș vrea să implic...hipsteri, Generația Z”, a afirmat acesta, referindu-se la tinerii născuți după 1990.

„Îmi doresc cu adevărat ca oamenii să dețină arme în mod responsabil și în același timp să se distreze cu ele”, a mai precizat Tarasov.

Prețul estimat al noii arme high-tech care a fost prezentată pentru prima dată vara trecută la o expoziție militară din apropierea Moscovei este de 100.000 de ruble (1.116 euro).

Aceasta poate fi personalizată cu o varietate de gadgeturi, printre acestea numărând-use o busolă și o cameră video, potrivit directorului Kalașnikov, cel mai mare producător de arme din Rusia.

Kalașnikov face parte din compania din domeniul Rostec deținută de statul rus.

Atacurile armate în masă sunt extrem de rare în Rusia, ultimul caz notoriu având loc în octombrie 2018 când un adolescent a ucis 20 de colegi ai săi la o instituție de învățământ superior din Crimeea.

Luna trecută un recrut militar a fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru împușcarea mortală a 8 soldați într-un proces care a scos în evidență abuzurile din cadrul armatei ruse.