Pisicile și câinii vor fi testate pentru Covid-19 în cazul în care manifestă simptome specifice infecției, a anunțat administrația metropolitană a Capitalei Seul citată de BBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia vine la câteva săptămâni după ce Coreea de Sud a raportat primul caz de Covid în rândul animalelor, fiind vorba despre un pui de pisică.

Vor fi testate doar animalele de companie care prezintă dificultăți de respirație sau febră după ce au intrat în contact cu persoane care au fost depistate pozitiv.

În cazul în care testul este pozitiv, animalul de companie va intra în carantină, la domiciliu. Autoritățile au decis că nu este nevoie ca animalul să fie internat într-o unitate de izolare în condițiile în care nu există dovezi care să ateste transmiterea infecției de la animale la om.

Situația se schimbă însă dacă proprietarul este spitalizat din cauza bolii sau este prea în vârstă ca să mai aibă grijă de animal. În astfel de cazuri, ele vor fi preluate de adăposturi ale primăriei, unde vor petrece perioada de carantină.

Ca regulă, în Coreea de Sud, pacienții Covid-19 care nu necesită internare sunt plasați în carantină.