Cei mai fervenți susținători ai mișcării QAnon încă sunt convinși că fostul președinte american Donald Trump va fi învestit pentru un nou mandat în 4 martie 2021, relatează Insider.

Hotelul Trump International din Washington D.C.Foto: Jennifer Wright / Alamy / Profimedia Images

Aceștia insistă că Trump va fi învestit pentru un nou mandat la începutul lunii martie în cadrul unei ceremonii ținute în Washington D.C. și se va întoarce la Casa Albă.

Coincidență sau nu, hotelul Trump International din capitala americană și-a majorat tarifele pentru perioada respectivă.

Hotelul aflat la doar câteva străzi distanță de Casa Albă și-a aproape triplat prețurile pentru unele camere pentru nopțile de 3 și 4 martie, potrivit Forbes.

Motivul pentru care susținătorii QAnon consideră atât de importantă data de 4 martie are legătură cu convingerile lor bizare legate de „mișcarea cetățenilor suverani”.

Adepții mișcării respective consideră că americanii nu sunt nevoiți să respecte o serie de legi federale și că o lege adoptată în 1871 a transformat pe ascuns Statele Unite într-o corporație.

Prin urmare, cetățenii suverani consideră că fiecare inaugurare prezidențială de după anul respectiv a fost nelegitimă și că generalul Ulysses S. Grant care a comandat trupele unioniste în timpul Războiului civil american a fost ultimul președinte legitim al SUA.

Grant, la fel ca alți președinți americani din secolul XIX, a fost învestit în data de 4 martie. Cetățenii suverani cred acum că republica va fi reinstaurată și că Trump va deveni al 19-lea președinte legitim al SUA la 4 martie 2021.

Ideea a prins rădăcini și în rândul susținătorilor înfocați ai mișcării QAnon care încă încearcă să își explice investirea lui Joe Biden, aceștia fiind convinși anterior că aceasta nu va avea loc și că Trump va găsi o cale de a rămâne la putere.

Data de 4 martie pare să fi devenit o oportunitate de marketing pentru hotelul din Washington D.C. al lui Trump, prețul pentru o cameră ajungând la 1.331 de dolari pe noapte în zilele de 3 și 4 martie, comparativ cu tariful obișnuit situat între 476 și 596 de dolari din anii anteriori.

Alte hoteluri de lux din apropierea Casei Albe par să perceapă prețul obișnuit în zilele respective.

Aceasta nu ar fi prima instanță în care hotelul Trump International și-a mărit tarifele în zilele din preajma unui eveniment politic.

În zilele de 5 și 6 ianuarie ale acestui an hotelul și-a crescut semnificativ prețurile. În noaptea în care a avut loc asaltul mortal asupra Capitoliului american tariful pentru cea mai ieftină cameră la Hotel International era de 8.000 de dolari.

În 7 ianuarie managerul Trump International declara că săptămâna în care au avut loc violențele din capitala americană a înregistrat venituri „care au spart toate recordurile”.

Citește și: