Papa Francisc s-a abătut de la tradiția Bisericii Catolice și a numit-o pe franțuzoaica Nathalie Becquart ca subsecretar al sinodului episcopului, aceasta devenind prima femeie care deține acest post cu drept de vot, notează Guardian.

Nathalie BecquartFoto: Pierpaolo Scavuzzo/AGF / Shutterstock Editorial / Profimedia

Becquart, 52 de ani, este unul dintre cei doi subsecretari numiți în sinod, grupul de episcopi ce studiază principalele probleme ale doctrinei religioase, ea fiind din 2019 și până acum doar consultant al sinodului.

Numirea făcută sâmbătă semnalează dorința pontifului ”pentru o mai mare participare a femeilor în procesul de luare a deciziilor în Biserică”, a declarat cardinalul Mario Grech, secretarul general al sinodului.

”În timpul sinodurilor anterioare, numărul femeilor care au participat ca experți sau care doar au asistat a crescut. Odată cu nominalizarea Surorii Nathalie Becquart și a posibilității ca ea să participe la vot a fost deschisă o ușă”, a adăugat cardinalul.

Sinodul este condus de episcopi și cardinali cu drept de vot și include și experți fără drept de vot.

Becquart, membră a Ordinului Surorilor Xavier din Franța, are o diplomă de master în management de la prestigioasa școală de afaceri pariziană HEC și a studiat în Boston înainte să se alăture Ordinului.