Președintele american Joe Biden nu crede că Donald Trump ar trebui să aibă acces la informații clasificate din cauza ”comportamentului său instabil” și a îngrijorărilor că ar putea să le împărtășească și altora, potrivit unui interviu de vineri, citat de Reuters.

Joe Biden in Biroul OvalFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

”Cred că nu”, a răspuns Biden când a fost întrebat la CBS dacă Trump trebuie să primească informări de la serviciile secrete.

Întrebarea a venit în condițiile în care, în mod tradițional, foștii președinți ai SUA primesc unele informări clasificate și după ce pleacă din funcție.

Biden a afirmat că motivul pentru care consideră că Trump nu ar trebui să primească informările nu are legătură cu revoltele de la Capitoliu, care au dus la a doua punere sub acuzare a fostului președinte.

”Din cauza comportamentului său instabil, fără legătură cu insurecția”, a declarat Biden.

Întrebat care ar fi cea mai mare îngrijorare a sa dacă Trump ar primi astfel de informații clasificate, Biden a spus că ”aș prefera să nu speculez public pe acest subiect. Doar cred că el nu are nevoie de informările serviciilor. Ce valoare are pentru el o informare secretă? Ce impact poate avea el, în afară că ar putea spune ceva din greșeală?”.