Germania, Franța, Marea Britanie și Statele Unite au convenit să "relanseze" legăturile transatlantice
"Miniștrii Afacerilor externe au convenit că doresc să relanseze parteneriatul transatlantic tradițional puternic și să înfrunte împreună provocările globale, pe viitor", se arată într-un comunicat comun.
"Această primă discuție aprofundată între miniștrii Afacerilor externe după învestitura președintelui Biden a fost caracterizată de o atmosferă de încredere și constructivă."
Potrivit comunicatului, miniștrii europeni și noul lor omolog american, Antony Blinken, au evocat acordul privind dosarul nuclear iranian.
Cele trei țări europene semnatare ale acordului din 2015 și SUA "au discutat despre maniera în care o abordare unificată ar putea să răspundă la preocupările noastre comune legate de subiectul Iran", a scris pe Twitter ministrul britanic de Externe Dominic Raab.
Această discuție virtuală a mai avut în vedere pandemia de coronavirus, relațiile cu China și Rusia și politicile climatice mondiale, a precizat Berlinul.
Secretarul american de Stat Antony Blinken a "subliniat angajamentul american în favoarea unei acțiuni coordonate pentru a depăși provocările mondiale", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației americane Ned Price, afirmații care reprezintă o ruptură cu politica administrației Trump.
Blinken și omologii săi au "afirmat rolul central al relației transatlantice pentru a înfrunta chestiuni de securitate, climat, sănătate și alte provocări cu care se confruntă lumea", a adăugat Price.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Pentru ca Germania a refuzat politica lui Trump fata de Rusia si China, a preferat Nord Stream si "acord UE" cu China.
Pentru ca UK, dupa Brexit, are acum interese geopolitice care o pun in concurenta cu UE in Africa si Asia.
Pentru ca Franta e unul din avocatii Rusiei in UE, Macron tocmai a criticat dur apropierea de USA, vrea "suveranitate" fata de USA si a declarat ca "NATO trebuie reformat" (il declarase in "moarte cerebrala").
Biden e complet expirat, agenda lui politica e facuta de foarte batranii nomenklaturisti din partid, de extremisti de stanga (BLM, "The Squad" si lobby-uri lgbtq+) si de paraziti bugetari "cu experienta" din clanurile Obama si Clinton.
Astea toate sunt fapte concrete, sunt declaratii publice, nu speculatii.
Toti acesti ministri ipocriti au o spoiala de "interese comune", fac un joc mediatic pentru uz intern de propaganda pro-globalista.
Romania sa continue politica sa de dubla vasalitate, fata de UE si USA, cu sustinere temporara de la UK pentru sau contra celor doi (USA/UE).
Asta inseamna sa ramanem ancorati la Occident (chiar daca e in degenerescenta vizibila), e mai bine decat cu Rusia putinista sau China comunista.