Hunter Biden, fiul noului președinte al Statelor Unite Joe Biden, își va publica autobiografia pe 6 aprilie, în care își va descrie lupta împotriva diferitelor dependențe, a anunțat joi editura Simon & Schuster, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fiul cel mic, în vârstă de 51 de ani, al lui Joe Biden, este un personaj complex, cu un curs sinuos la nivel personal și p‬rofesioanal.

S-a luptat zeci de ani cu alcoolismul, trecând și prin mai multe centre de reabilitare pentru dependență de droguri. De asemenea, acest avocat a fost consumator de droguri dure, inclusiv crack.

Hunter spune că a renunțat acum la alcool și droguri și vrea să împărtășească această experiență cu cei care trec prin momente similare cu cele ale lui pentru a găsi o cale către vindecare.

"Admirăm puterea și curajul fiului nostru Hunter de a vorbi deschis despre dependența sa, astfel încât ceilalți să se simtă aproape de povestea sa și să găsească speranță în ea", au declarat Joe și Jill Biden într-o declarație citită joi de purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Necazurile lui Hunter Biden au ajuns în mod regulat în prim-plan și a fost adesea văzut ca un potențial handicap în cariera politică a tatălui său.

Recent, a fost criticat pentru că a acceptat un mandat de director al grupului de gaze din Ucraina Burisma, în timp ce Joe Biden a fost vicepreședinte.

Hunter Biden a fost de asemenea acuzat că a folosit imaginea tatălui său pentru a face afaceri în China, fără dovezi reale.

De-a lungul anilor, Hunter Biden a devenit una dintre țintele preferate ale fostului președinte Donald Trump și al susținătorilor săi.

În decembrie anul trecut, fiul președintelui a dezvăluit că face obiectul unei anchete federale cu privire la posibile infracțiuni fiscale.

În ciuda acestor aventuri, Joe Biden i-a arătat întotdeauna un sprijin total.

„Provin dintr-o familie marcată de tragedie și purtată de o iubire excepțională, neclintită”, a scris Hunter Biden în cartea sa, potrivit unui fragment publicat într-un comunicat de editura Simon & Schuster.

Rămas fără mamă la doi ani după un grav accident de mașină care i-a luat viața și surorii sale mai mici, Hunter Biden și-a pierdut și fratele mai mare Beau, care a murit de o tumoare pe creier în 2015.