O pensionară de naționalitate franceză în vârstă de 71 de ani era ținută captivă de un an și jumătate într-o magazie insalubră din Ungaria de un cuplu care voia să profite de casa acesteia, relatează AFP.

SiofokFoto: Captura Google Maps

După ce a câștigat încrederea femeii care se bucura de o casă în Siofok (vest) nu departe de faimosul lac Balaton din anii 1990, bărbatul de 42 de ani și femeia de 41 de ani s-au mutat în casa acesteia.

Au convins-o să doneze apartamentului copilului lor minor în timp ce i-au păstrat dreptul de uzufruct, potrivit unei declarații a procurorului general din Siofok.

În 2017, sub pretextul unor renovări, ei au mutat-o înainte de a încuia la începutul anului 2018, după o ceartă, într-o magazie de 6 metri pătrați din fundul grădinii.

Mica încăpere, care fusese anterior folosită pentru porci, nu avea acces la încălzire și alte facilități.

Era echipată cu un pat, o masă, o lampă și un radio.

Cuplul venea să hrănească victima o dată pe zi, iar uneori îi permiteau să se plimbe supravegheată.

În martie 2018, vecinii care erau îngrijorați de absența femeii au sesizat poliția, iar cuplul a dus-o în casă pentru un timp, pentru a liniști lumea, înainte de a o închide din nou.

Abia în septembrie 2019, după o sesizare, poliția a venit să o elibereze.

Bărbatul și femeia au fost acuzați de lipsire de libertate și hărțuire. Se confruntă cu patru ani și jumătate de închisoare. Procesul lor se așteaptă să înceapă „în șase luni”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al procurorului, Gabor Caspo.