Președintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice Tokyo-2020 s-a plâns că ședințele cu femeile sunt prea lungi deoarece acestea au dificultăți în a-și termina intervențiile, transmite agenția niponă de presă Asahi, preluată de AFP.

Foto:

"Consiliile de administrație cu multe femei durează mult timp", a afirmat fostul premier Yoshiro Mori, 83 de ani, într-o discuție cu responsabilii Comitetului olimpic japonez la care a participat și presa.

"Dacă măriți numărul de membri executivi feminini și dacă timpul de luare a cuvântului nu este limitat într-o anumită măsură, au dificultăți să termine (de vorbit), ceea ce este enervant", a adăugat el.

"Femeile au spirit de competiție. Dacă una ridică mâna (pentru a interveni), celelalte cred că și ele trebuie să se exprime. Și așa toată lumea sfârșește prin a vorbi", a argumentat acesta.

"Noi avem șapte femei în cadrul comitetului de organizare, dar își știu locul", a continuat fostul premier al Japoniei (2000-2001), care este cunoscut pentru gafele repetate în exprimare.

Japonia se situează pe locul 121 într-un clasament de 153 de țări al inegalităților femei-bărbați realizat de Forumul Economic Mondial și pe locul 131 în ceea ce privește proporția femeilor în funcții de conducere în companii, politică și administrație.