Jared Isaacman, care va împlini în curând 38 de ani, nu este o persoană obișnuită. Dimpotrivă. Devenit miliardar cu avioane de luptă, antreprenorul negociază acum achiziţionarea unui zbor SpaceX, compania lui Elon Musk, planificând să rătăcească prin spațiu și luând cu el şi trei oameni „obișnuiți”, relatează Rai News, citat de Rador.

Jared IsaacmanFoto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia Images

În afara aspectului ludic, călătoria lui lui Isaacman are şi o motivație filantropică: o strângere de fonduri în valoare de 200 de milioane de dolari, jumătate din sumă o va dona chiar el, care urmează să fie alocaţi St. Jude Children's Research Hospital.

Un lucrător în domeniul sănătății de la St. Jude a fost deja selectat pentru misiunea spaţială, astfel încât locurile rămase sunt doar două care, în octombrie, vor fi ocupate de un donator al spitalului, tras la sorți, și de un antreprenor care îşi face toate plățile prin intermediul instrumentelor puse la dispoziție de compania americană Shift4 Payments, compania de procesare a cardului de credit Isaacman din Allentown, Pennsylvania.

Misiunea, numită Inspiration4, va decola din Florida. Potrivit fondatorului și CEO-ului SpaceX, Elon Musk, zborul va dura între două şi patru zile.

„Aceasta este o etapă importantă pentru a ne permite nouă, tuturor, accesul la spațiu”, a spus Musk în timpul unei conferințe de presă care s-a desfăşurat la sediul SpaceX din Hawthorne, California.