Peste 1.050 de persoane au fost arestate marți în timpul mitingurilor din Rusia în favoarea oponentului Alexeï Navalnîi, condamnat la doi ani și opt luni de închisoare, a declarat ONG-ul OVD-Info, citat de AFP.

Potrivit acestei organizații specializate în monitorizarea protestelor, majoritatea arestărilor (865) au avut loc la Moscova, unde s-au ținut mitinguri seara după anunțarea condamnării lui Navalnîi.

Susținătorii lui Nvalanîi au început să se adune în Piața Manezhnaya din Moscova pentru un protest neautorizat imediat după ce Tribunalul Moscovei l-a condamnat la închisoare pe liderul Opoziției. Imediat după pronunțarea sentinței, apelurile pentru proteste au început să curgă pe rețelele de socializare.

O instanță din Rusia a decis marți condamnarea la închisoare a opozantului Alexei Navalnîi pentru trei ani și jumătate în speța care a provocat proteste la nivel național și propuneri de noi sancțiuni occidentale contra Moscovei.

Cele 10 luni în care Navalnîi a fost deja arestat la domiciliu, ca parte a primului proces, vor fi luate în considerare pentru acel moment, ceea ce înseamnă că va fi închis încă doi ani și opt luni.

Judecătorul a stabilit că Navalnîi a încălcat termenii controlului judiciar - ce îl obligau să se prezinte, în persoană, în fața unui ofițer de probațiune de două ori pe lună - după ce el a fost externat din spitalul Charite din Berlin.