Purtătorul de cuvânt al diplomației ruse a acuzat capitalele occidentale de „deconectare de realitate” după apelurile lor de eliberare a adversarului Alexeï Navalnîi, care a fost condamnat marți la doi ani și opt luni de închisoare, potrivit AFP.

Maria ZakharovaFoto: mid.ru

"Nu există niciun motiv pentru a interveni în treburile unui stat suveran. Recomandăm ca fiecare să aibă grijă de propriile probleme", a spus Maria Zakharova, în cadrul unui interviu acordat presei RBK, citat de agențiile rusești.

O instanță din Rusia a decis marți condamnarea la închisoare a opozantului Alexei Navalnîi pentru trei ani și jumătate în speța care a provocat proteste la nivel național și propuneri de noi sancțiuni occidentale contra Moscovei.

Cele 10 luni în care Navalnîi a fost deja arestat la domiciliu, ca parte a primului proces, vor fi luate în considerare pentru acel moment, ceea ce înseamnă că va fi închis încă doi ani și opt luni. Judecătorul a stabilit că Navalnîi a încălcat termenii controlului judiciar - ce îl obligau să se prezinte, în persoană, în fața unui ofițer de probațiune de două ori pe lună - după ce el a fost externat din spitalul Charite din Berlin.