Administrația Biden va lua în considerare noi sancțiuni contra Coreei din Nord, dar și măsuri contra Rusiei, a declarat secretarul de stat al SUA, Antony Blinken într-un interviu, potrivit Reuters.

Antony BlinkenFoto: US State Department / Alamy / Alamy / Profimedia

Blinken a afirmat, la NBC News, că printre instrumentele menite să ducă la denuclearizarea Peninsulei Coreea se numără atât sancțiuni ce vor fi impuse în colaborare cu aliații SUA, cât și stimulente diplomatice, fără a da amănunte despre acestea din urmă.

Secretarul de stat american a declarat că a fost ”profund tulburat de reprimarea violentă” a protestelor din Rusia și de arestările făcute în toată țara, cerând eliberarea opozantului Alexei Navalnîi.

”Guvernul rus face o mare greșeală dacă crede că este vorba de noi. Este vorba despre ei. Este vorba despre guvernare. Este vorba de frustrarea poporului rus față de corupție, de autocrație, cred că ar trebui să se uite înăuntru, nu în afară”, a spus Blinken.

În interviu, acesta nu a menționat ce sancțiuni vor fi luate contra Moscovei, dar a spus că analizează răspunsul care va fi dat atât la acțiunile contra lui Navalnîi, cât și la interferențele ruse la alegerile din 2020 și la presupusele recompense oferite pentru uciderea de soldați americani în Afganistan.