O înregistrare video care arată polițiști folosind spray iritant și încătușând o fetiță de nouă ani din orașul Rochester, în statul New York, a stârnit un nou val de indignare legat de metodele folosite de forțele de ordine, scrie AFP.

Interventie a politiei in Rochester, SUAFoto: Captura YouTube

Potrivit adjunctului șefului poliției Andre Anderson, fata, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, suferea de o criză urgentă de sănătate mintală și amenința că își omoară mama și se sinucide.

Polițiștii care au intervenit vineri au încătușat-o pe fată, înainte de a încerca să o urce într-o mașină, moment în care au folosit spray iritant în condițiile în care aceasta opunea rezistență, potrivit imaginilor capturate de camerele video ale agenților și publicate duminică de poliție.

Polițiștii afirmă că au încercat să asigure securitatea fetei și că au fost "obligați" să folosească cătușele și spray-ul iritant.

Primărița de culoare din Rochester, Lovely Warren, a condamnat însă folosirea forței asupra unui copil și a promis o anchetă internă asupra metodelor folosite de forțele de ordine.

"Am un copil de zece ani, e un copil, un copilaș. Ca mamă, nu este ceva ce mi-aș dori să văd", a afirmat ea duminică, într-o conferință de presă.

Este pentru a doua oară într-un an când polițiștii din Rochester sunt acuzați de violențe împotriva unui afro-american, după ce în martie anul trecut Daniel Prude a intrat în comă și a murit după ce a fost menținut la sol de forțele de ordine.

În timpul arestării, polițiștii i-au pus pe cap o glugă, denumită "spit hood", în condițiile în care acesta afirma că are coronavirus și i-a scuipat.

Moartea lui Prude, care suferea și el de o criză de sănătate mintală în momentul arestării, a declanșat o anchetă și proteste importante.

ATENȚIE! IMAGINI CU UN PUTERNIC IMPACT EMOȚIONAL