Un grup infracțional bulgar a folosit un pașaport fals pe numele actorului Sylvester Stallone pentru a-și face reclamă serviciilor de falsificare și convinge potențialii clienți, au anunțat procurorii bulgari, potrivit Euractiv.

Pasaportul fals pe numele lui StalloneFoto: Ministerul bulgar al internelor

Patru membri ai grupului au fost puși sub acuzare pentru infracțiuni legate de fals și alți doi au fost acuzați de alte încălcări ale Codului Penal, au anunțat procurorii din sudul Dunării într-un comunicat.

Pașaportul în numele lui Stallone care i-a dat lui „Rocky” naționalitate bulgară a fost găsit în timpul unei percheziții efectuate în orașul Plodviv la locuința unuia dintre membri grupului.

Procurorii cred că acesta „a fost arătat clienților drept exemplu al calității” abilității infractorilor de a falsifica documente.

Percheziția a făcut parte dintr-o operațiunie amplă a autorităților bulgare în mai multe regiuni ale țării, la aceasta participând și Serviciul Secret al Statelor Unite și Europolul.

În afară de pașaportul pe numele lui Stallone și alte documente de identitate false polițiștii bulgari au confiscat mii de bancnote false de 100 și 50 de euro.

Citește și: