Avionul preşedintelui ecuadorian, Lenin Moreno, a fost obligat să aterizeze de urgenţă sâmbătă la Washington unde a efectuat o vizită oficială, însă toată lumea "se simte bine", a declarat ministrul comunicaţiilor, Caridad Vela, citată de EFE.

AvionFoto: Pexels

În afară de şeful statului, la bordul avionului se mai aflau soţia acestuia, Rocío González, secretarul general al guvernului, Juan Sebastián Roldán, ministrul de externe, Luis Gallegos, ministrul comunicaţiilor şi ambasadoarea Ecudaorului în SUA, Ivonne Baki.

"Avionul prezidenţial s-a confruntat cu o problemă tehnică la puţin timp după decolarea de la Washington DC fiind constrâns să aterizeze de urgenţă", a afirmat Caridad Vela într-un comunicat.

"Moreno şi toate persoanele aflate la bordul avionului se simt bine şi urmează să se întoarcă în Ecuador în următoarele ore", a adăugat ea.

Vizita lui Lenin Moreno în Statele Unite a fost iniţial planificată pentru începutul lunii ianuarie, când Donald Trump era încă în funcţia de preşedinte, însă a fost amânată din cauza violenţelor de la Capitoliul american, pe 6 ianuarie.

În cursul vizitei, preşedintele Moreno a purtat discuţii cu oficiali ai administraţiei Biden, precum şi cu directorul general al FMI, Kristalina Georgieva. FMI a aprobat în septembrie un plan de asistenţă în valoare de 6,5 miliarde de dolari pentru această ţară. (Sursa: Agerpres)