Poliția austriacă a descoperit 96 de străini, printre care și români, în stațiunea St Anton am Arlberg într-o încălcare a regulilor de intrare în țară și carantină națională, relatează Reuters.

austria 2012 023Foto: USER UPLOADED

Primarul din St Antin, una dintre stațiunile de top din Austria, a spus că în săptămâna aceasta zeci de turiști din Europa au venit recent în oraș și au ocolit regulile de carantină potrivit cărora teleschiurile sunt deschise, dar nu și hotelurile care sunt închise pentru turiști.

”Printre alții, au fost britanici, danezi, suedezi, români, germani, australieni, irlandezi și polonezi care au fost verificați și amendați de poliție.

Operațiunea a fost realizată vineri seară de 15 polițiști, iar cei care încălcă regulile se confruntă cu amenzi de până la 2.180 de euro.

Austria, o țară cu puțin sub 9 milioane de oameni, a înregistrat până acum 413.208 de cazuri de Covid și 7.703 de decese.

Austria este în a treia carantină națională din 26 decembrie, cu magazinele neesențiale închise. În plus, din 19 decembrie până în 10 ianuarie au existat reguli severe privind intrarea în țară, în mare parte pentru a descuraja schiorii. Oamenii veniți din aproape toate țările din Europa au fost nevoiți să intre în carantină.

Cu toate acestea, în ultimele săptămâni, au fost încălcări ale regulilor.

Cazarea turistică nu este permisă, dar noi contaminări au apărut printre profesorii de schi, cursurile fiind permise pentru vizitatorii din Europa.