Compania Merriam Webster a adăugat termenul „second gentleman” (al doilea domn) în dicţionarele sale pentru a descrie rolul lui Doug Emhoff, soţul vicepreşedintei SUA, Kamala Harris, relatează vineri agenţia DPA și CNN, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Definiţia noului termen în dicţionarele Merriam Webster este „soţul sau partenerul masculin al unui vicepreşedinte sau al celei de-a doua persoane la conducerea unei ţări ori a unei jurisdicţii”.

Kamala Harris este prima femeie vicepreşedinte al SUA, astfel că soţul ei, Doug Emhoff, un avocat specializat în industria de media şi divertisment, a devenit primul bărbat soţ al unei femei care este al doilea om în statul american, el fiind de asemenea primul soţ evreu la Casa Albă.

„Aş putea fi primul, dar nu voi fi ultimul”, a scris Emhoff joi pe Twitter, referindu-se la poziţia sa de „second gentleman”.

Potrivit Merriam Webster, acest termen a fost utilizat prima dată în anul 1976 şi mai mulţi parteneri ai guvernatorilor statelor ce compun SUA au deţinut această poziţie.

„Termenul nu este nou, dar este totuşi destul de comun pentru a îndeplini criteriile noastre de includere” în dicţionare, argumentează compania.

În ziua inaugurării preşedintelui Joe Biden, Emhoff s-a declarat „onorat de a fi primul soţ bărbat al unui preşedinte sau vice-preşedinte american”.

„Dar îmi voi aminti mereu de generaţiile de femei care au servit în acest rol înaintea mea - adesea fără multă preţuire sau recunoaştere (faţă de acest rol al lor - n. r.). Plecând de la moştenirea lor de progres voi continua ca Second Gentleman (al doilea domn)”, a scris el pe Twitter în ziua următoare inaugurării.

Kamala Harris şi Doug Emhoff (amândoi în vârstă de 56 de ani) s-au căsătorit în anul 2014.

Citește și: