Zhong Shanshan, cel care a înfiinţat compania de îmbuteliere a apei Nongfu Spring, a devenit cel mai bogat om din China, depăşindu-i pe Jack Ma, fondatorul gigantului chinez al comerţului electronic Alibaba, şi pe Pony Ma, şeful companiei de internet Tencent, transmite DPA.

Zhong ShanshanFoto: Profimedia Images

Zhong Shanshan, în vârstă de 66 de ani, era anul trecut pe locul trei, a anunţat joi Richard Hoogewerf, fondatorul revistei Hurun, care publică clasamentul celor mai bogaţi chinezi.

Ascensiunea şefului Nongfu Spring este notabilă, chiar dacă el este relativ necunoscut chiar şi în China, a declarat Hoogewerf.

Pe lângă compania de îmbuteliere a apei, Zhong a înfiinţat grupul farmaceutic Beijing Wantai Biological Pharmacy. Averea sa a crescut semnificativ după listarea celor două firme. Speranţele în dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19 au stimulat succesul Wantai, potrivit Agerpres.

Jack Ma și-a făcut prima apariție publică săptămâna trecută după ce autoritățile chineze au luat la țintă imperiul său de afaceri în urmă cu aproape trei luni, apărând într-o înregistrare video live care a lăsat însă multe întrebări despre soarta miliardarului fără răspuns, scrie Bloomberg.

Ma a vorbit pentru scurt timp miercuri în timpul unui eveniment anual pe care îl organizează pentru a recunoaște contribuția profesorilor din mediul rural.