Un portret rar de Botticelli a fost vândut joi cu 92 de milioane de dolari la o licitație a casei Sotheby's din New York, relatează Reuters și Forbes.

Tanar tinand un medalion de BotticelliFoto: Sotheby's

„Tânăr ținând un medalion” pictat de artistul renascentist este unul dintre cele aproximativ 10 portrete realizate de acesta despre care se știe că au supraviețuit până în ziua de azi.

Tablourile „Nașterea lui Venus” și „Primavera” ale lui Sandro Botticelli sunt expuse la Galeria Uffizi din Florența.

Prețul exact al portretului vândut joi este de 92,18 milioane de dolari, identitatea cumpărătorului nefiind deocamdată cunoscută întrucât acesta a licitat prin telefon.

Sotheby's se aștepta să vândă tabloul cu peste 80 de milioane de dolari, afirmând că este unul dintre cele mai importante portrete din orice perioadă care a apărut vreodată la o licitație.

„Există un număr de artiști care sunt...Olimpieni în geniul lor. Iar Botticelli este unul dintre aceștia”, a declarat înaintea licitației de joi Cristopher Apostle, expert în tablouri vechi.

„Tânăr ținând un medalion” a fost cumpărat anterior în 1982 de un proprietar anonim la o licitație din Marea Britanie.

Tabloul înfățișează un tânăr, cel mai probabil membru al aristocrației florentine de la sfârșitul secolului XV, îmbrăcat într-o tunică simplă cu un cer albastru în spatele său și ținând în mână un medalion.

Citește și: