Un bărbat în vârstă de 84 de ani din Hong Kong a primit o sentință de închisoare cu suspendare și o amendă de 1.000 de dolari HK (130 de dolari SUA) pentru lovirea a doi porumbei într-un moment de furie, relatează South China Post.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procurorii l-au acuzat pe Tsui Ping-kwan că a „bătut cu cruzime” păsările cu un băț de 60 de centimetri în două ocazii separate, în zilele de 3 noiembrie și 14 decembrie ale anului trecut.

De ambele dăți bărbatul a fost surprins de trecători care au oprit atacul, l-au fotografiat și reclamat la poliție.

Tsui a fost arestat după ce a recunoscut că a lovit păsările într-un moment de furie după ce acestea „defecasera pe capul său”.

Cei doi porumbei au fost preluați de Societatea pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale pentru un control veterinar, experții concluzionând că aceștia nu au suferit răni sau fracturi evidente.

Tsui a pledat vinovat marți pentru cruzime față de animale, avocatul său argumentând că infracțiunile au fost comise din impuls și subliniind că păsările nu au fost rănite.

Judecătorul de caz l-a amendat pe bărbat și i-a dat o sentință cu suspendare de 12 luni de închisoare.

Cruzimea față de animale este pedepsibilă în Hong Kong cu până la trei ani de închisoare și o amendă de 200.000 de dolari HK.

Citește și: