Twitter a anunțat luni că a suspendat un cont care i-ar aparține ayatollahului Ali Khamenei după ce liderul suprem al Iranului a postat o imagine în care părea să îl amenințe cu moartea pe fostul președinte american Donald Trump, relatează The Hill.

Ayatollahul KhameneiFoto: Parspix/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Un purtător de cuvânt al Twitter a confirmat că suspendarea contului este cu caracter permanent datorită încălcării atât a politicii privind conținutul precum și a celei prin „crearea de conturi false”.

Twitter nu a precizat cum a stabilit autenticitatea contului însă a menționat într-un comunicat că:

„Tweet-ul la care se face referire încalcă politica noastră privind comportamentul abuziv iar contul la care v-ați referit (khamenei_site) a încălcat politica privind spam-ul și manipularea platformei noastre, în mod specific crearea de conturi false”.

Postarea făcută joia trecută conținea o imagine cu o figură care părea a fi fostul președinte american Donald Trump cu Trump jucând golf în timp ce un avion stealth survola deasupra terenului.

Imaginea a fost însoțită de un citat al lui Khamenei din luna decembrie când acesta a amenințat cu „răzbunarea” pe cei responsabili de uciderea generalului iranian Qassem Soleimani.

„Cei care au ordonat uciderea Generalului Soleimani precum și cei care au pus în practică ordinul ar trebui pedepsiți. Această răzbunare va avea loc cu siguranță la momentul potrivit”, afirma textul, potrivit unei traduceri a Reuters.

REFERINȚĂ: