Democrații vor propune, luni seara, Senatului, acuzarea lui Donald Trump, dând semnalul unei proceduri istorice de punere sub acuzare pentru „incitare la insurgență” a fostului președinte, cu influență încă foarte ridicată în rândul senatorilor republicani, potrivit AFP.

TrumpFoto: Captura video

După această ceremonie solemnă, procesul de punere sub acuzare, o premieră pentru un fost președinte american, nu va începe până pe 9 februarie.

În spatele acestui termen, asupra căruia republicanii și democrații au fost de acord, este dorința de a acorda miliardarului republican mai mult timp pentru a-și pregăti apărarea.

Pe de altă parte, Joe Biden și-a văzut mai mulți membri ai cabinetului confirmați de Senat și speră la primele proiecte majore adoptate.

Între timp, noul președinte crește numărul de decrete pentru a încerca să revitalizeze cea mai mare economie din lume și să lupte împotriva epidemiei.

După un weekend de tăcere care contrastează foarte mult cu tweet-urile lui Donald Trump care punctau weekend-urile, democratul va semna luni după-amiază un nou decret care întărește „Made in America”.