Articol actualizat

VIDEO Proteste masive în Rusia în sprijinul lui Alexei Navalnîi: Zeci de mii de oameni în stradă la Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe / Peste 3.000 de manifestanți reținuți / UE și SUA condamnă „arestările masive” și „metodele brutale”

de Redacția     HotNews.ro
Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 10:52 Actualitate | Internaţional


Proteste în Rusia
Foto: Profimedia Images / Evgeny Odinokov / Sputnik
Zeci de mii de ruși au ieșit sâmbătă în stradă, la îndemnul opozantului Alexei Navalnîi, care a fost încarcerat săptămâna aceasta, după revenirea sa în țară. Manifestațiile au început în Orientul Îndepărtat și s-au desfășurat în zeci de orașe din țară până în capitala Moscova, acestea punând la încercare sprijinul popular pentru regimul Putin, acuzat de otrăvirea lui Navalnîi și vizat de tot mai multe sancțiuni occidentale.

Navalnîi a făcut apel la proteste contra arestării sale și împotriva clasei politice ruse. Mai mulți dintre colaboratorii săi au fost arestați în ultimele zile, iar autoritățile au cerut ca postările de pe rețelele sociale care promovează manifestațiile să fie șterse, acțiunile de protest fiind considerate „ilegale”.

Principalele proteste au avut loc la Moscova şi Sankt Petersburg, unde au manifestat zeci de mii de oameni.

Forțele de ordine au intervenit deseori cu violență pentru a-i dispersa pe protestatari, reținând și băgând în dube mii de persoane.

Imagini cu forțele de ordine care îi lovesc cu brutalitate pe manifestanți au fost distribuite masiv pe internet.

Și Iulia Navalnaia, soţia disidentului Alexei Navalnîi, a fost arestată pentru câteva ore în timpul protestului de la Moscova.

În total, peste 3.000 de manifestanţi au fost arestaţi în cursul protestelor de sâmbătă din Rusia, potrivit ONG-ului de specialitate OVD-Info.

Uniunea Europeană, apoi Statele Unite, au condamnat reprimarea violentă a protestelor. „SUA condamnă ferm utilizarea unor metode brutale împotriva manifestanților şi a jurnaliştilor în acest weekend în oraşe din Rusia”, a transmis într-un comunicat noua administrație a președintelui Joe Biden.

Imagini LIVEVIDEO din Moscova, via Radio Europa Liberă:Imagini din Moscova sunt transmise în direct pe youtube și Ruptly, un serviciu de furnizare de materiale video controlat de statul rus:Desfășurarea evenimentelor de sâmbătă din Rusia, LIVETEXT pe HotNews.ro:

----------------

22.45 Peste 3.000 de manifestanţi au fost arestaţi în cursul protestelor de sâmbătă, potrivit ONG-ului de specialitate OVD-Info.21.50 SUA cer Rusiei să-i elibereze pe protestatarii reținuți și condamnă „metodele brutale” ale forțelor de ordine

Statele Unite au cerut autorităților ruse să îi elibereze pe manifestanții și jurnaliștii reținuți în întreaga Rusie în cursul demonstrațiilor organizate sâmbătă în sprijinul opozantului Alexei Navalnîi, condamnând totodată „metodele brutale” folosite împotriva lor.

„Facem apel la autorităţile ruse să îi elibereze pe toţi cei care au fost arestaţi pentru exercitarea drepturilor lor fundamentale şi să îl elibereze imediat şi necondiţionat pe Alexei Navalnîi”, a transmis într-un comunicat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

20.45 Poliția rusă a reținut 2.501 persoane în cursul protestelor desfășurate în țară, dintre care 945 în Moscova, informează Reuters citând monitorizarea OVD-Info.

20.20 Uniunea Europeană reacționează la evenimentele din Rusia: șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a denunţat „arestările masive” şi „folosirea disproporţionată a forţei” în cursul manifestaţiilor de sâmbătă.

„Vom discuta luni despre viitoarele etape cu miniştrii de externe din UE”, a adăugat el într-o postare pe Twitter.

UE cere eliberarea lui Alexei Navalnîi, iar această reuniune ar urma să prilejuiască o reflecţie asupra măsurilor care pot fi luate pentru a sprijini această cerere.19.55 Protestatarii au ajuns la Matrosskaya Tishina, închisoarea de maximă securitate unde este deținut Navalnîi.

Aceștia au scandat „Libertate!” în fața acestei închisori situate în nordul capitalei ruse, scrie AFP.

La scurt timp, poliția a început să-i lovească pe manifestanţi cu bastoane pentru a-i dispersa, fiind efectuate apoi numeroase arestări.
19.00 Cel puțin 2.250 de oameni au fost reținuți în cursul protestelor, în 107 orașe din țară, 855 dintre arestări fiind efectuate numai în Moscova, potrivit celei mai recente raportări a site-ului independent de monitorizare a activității poliției OVD-Info.

18.29 Un video filmat la protestele desfășurate în Sankt Petersburg arată cum un membru al forțelor de ordine lovește violent o femeie în abdomen, doborând-o la pământ, după ce aceasta a întrebat „De ce îl arestați?”.

Potrivit relatărilor martorilor, femeia a fost luată ulterior cu ambulanța.18.20 Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, spune că echipa sa încearcă să organizeze noi proteste masive și weekendul următor.

18.10 OVD-Info: Numărul manifestanților arestați în întreaga țară a urcat la 1.908

18.02 Unii protestatari din Moscova au început să mărșăluiască spre Matrosskaya Tishina, închisoarea de maximă securitate unde e deținut Navalnîi.17.55 Iulia Navalnaia, soția lui Alexei Navalnîi, a fost eliberată din arest, informează MBKh Media. Ea a fost reținută de poliție timp de aproximativ 3 ore.

17.47 Agenția de stat rusă RIA Novosti relatează că manifestanții din Moscova au atacat o mașină ce părea să aparțină serviciilor de securitate, iar șoferul mașinii a necesitat spitalizare, fiind rănit la ochi.17.40 Peste 1.600 de persoane au fost reținute, anunță OVD-Info. TASS informează că 40 de ofțeri din rândul forțelor de ordine au fost răniți.

17.30 Redactorul-șef al site-ului rusesc de investigații iStories, Roman Anin, a fost și el reținut, a anunțat publicația într-un tweet.

16.50 Rusia acuză Ambasada SUA la Moscova că publică locurile și rutele marșurilor de protest planificate în sprijinul lui Navalnîi și cere explicații diplomaților americani.
16.35 Protestatarii continuă să mărșăluiască pe străzile din centrul Moscovei, în timp ce forțele de ordine rețin oameni la întâmplare, potrivit relatărilor de pe rețelele sociale. Imagini postate arată protestatari aruncând cu bulgări de zăpadă spre polițiști și strigând „Fasciștii!”16.09 OVD-Info: Numărul celor arestați a urcat la 1.338 / Cel puțin 4 jurnaliști au fost răniți în Moscova, potrivit postului de radio Ekho Moskvy

15.56 Proteste au loc și în enclava Kaliningrad:15.46 Reuters estimează numărul protestatarilor din Moscova la 40.000. Continuă confruntările dintre manifestanți și ”scutieri”. Poliția a eliberat piața Pușkin, iar protestatarii s-au împrăștiat pe străzile de lângă centrul orașului

15.35 Au fost ridicate de poliție cel puțin 1090 de persoane - OVD-Info

15.29 Aproape 10.000 de oameni protestează și în Nijni Novgorod, al cincilea oraș ca mărime din Rusia, potrivit Novaia Gazeta:


În Moscova au loc confruntări izolate între protestatari și polițiști, scrie VTimes, iar în Sankt Peterburg manifestanții au străpuns baricadele poliției:14.49 Cel puțin 863 de persoane au fost arestate în zeci de orașe din Rusia, potrivit monitorizării OVD-Info

14.46 Soția lui Navalnîi, Iulia, a fost ridicată de forțele de ordine, ea postând o imagine din interiorul unei dube de poliție:14.13 Manifestanții din capitala rusă au plecat în marș spre Kremlin. La protest participă și soția lui Navalnîi, Iulia:13.55 Potrivit trimisului Reuters, în Moscova sunt cel puțin 10.000 de protestatari. Ministerul rus de interne, citat de TASS, a spus că sunt doar circa 4.000.

Potrivit OVD-Info, cel puțin 369 de oameni au fost ridicați de forțele de ordine în toată țara.

13.44 Mii de manifestanți au ieșit în stradă și în orașul Krasnodar:13.35 Câteva mii de persoane sunt în piața Pușkin din Moscova și continuă să vină protestatari, în ciuda mesajelor difuzate de megafoanele poliției care avertizează contra participării la un protest neautorizat.13.09 Cel puțin 100 de oameni au fost arestați înaintea protestului. Poliția a ridicat-o și pe avocata Lyubov Sobol, una dintre colaboratoarele lui Navalnîi, dar și pe bloggerul llya Varlamov.

Printre cei arestați se numără și copii, potrivit imaginilor postate pe rețelele de socializare:
12.14 Poliția din centrul Moscovei a început să intre în grupurile de oameni și să ridice oameni din Piața Pușkin, unde, la ora 14.00 (13.00 ora României) urmează să înceapă protestul. Forțele de ordine au pus baricade în jurul Pieței Pușkin și au fost aduși muncitori care să schimbe pavajul, o încercare evidentă de a încurca demonstrația ce urmează să aibă loc acolo.

În zonă sunt raportate probleme cu funcționarea internetului.

12.09 Oleg Stepanov, șeful biroului lui Navalnîi din Moscova a fost ridicat din biroul său.

Protestele au început și în Ekaterinburg – unde sunt minus 30 de grade celsius, dar și în Ufa, Chelyabinsk și alte orașe din Rusia Centrală

12.04 Cel puțin 15.000 de persoane au participat la protestele din Siberia și Orientul Îndepărtat, potrivit estimărilor corespondenților MBKh, iar peste 174 de persoane au fost reținute până acum în 25 de orașe, transmite OVD-Info

----------------

Protestele au început în Orientul îndepărtat, zeci de persoane fiind deja arestate, potrivit Moscow Times.

Forțele de ordine au început să-i rețină pe cei care au ieșit în stradă în Novosibirsk, potrivit postului online independent Dozhd.

De asemenea, autoritățile au eliberat străzile din Vladivostok, unde, la momementul publicării acestui articol este aproape ora 19.00.Potrivit Novaya Gazeta se intervine în forță contra mulțimii, iar cel puțin o persoană a fost dusă la dubă în stare de inconștiență. În Siberia, în afară de Novosibirsk, al treilea cel mai mare oraș rus, proteste mai au loc și în Tomsk, Omsk, Ulan-Ude, Kemerovo și alte localități.

Ce se întâmplă în Tomsk, orașul unde a fost otrăvit Navalnîi:”Nu plecăm”, se scandează la manifestația masivă din Irkutsk:Până la 10.00 (ora României) cel puțin 48 de persoane fuseseră ridicate de forțele de ordine în 13 orașe, potrivit site-ului independent de monitorizare a activității politice OVD-Info.

Un mic protest a fost ținut și în orașul Yakutsk, în ciuda unor temeraturi de aproximativ minus 50 de grade Celsius.

În fața mobilizării prevăzute pentru sâmbătă, Kremlinul, Parchetul și ministerul de Interne au avertizat de zilele trecute asupra riscurilor de participare la manifestații „ilegale”.

După arestarea sa, duminică, Alexei Navalnîi a ripostat marți prin difuzarea unei anchete privind o imensă și somptuoasă proprietate de care ar beneficia președintele Vladimir Putin, la țărmul Mării Negre, și a cărei construcție ar fi costat peste un miliard de euro.

Vineri dimineața, videoclipul de aproape două ore avea peste 54 de milioane de vizualizări pe YouTube, un record pentru o anchetă a lui Navalnîi.

Opozantul a fost arestat în 17 ianuarie, când revenea în Rusia din Germania, unde a fost tratat după o otrăvire cu agentul neurotoxic Noviciok.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


55773 vizualizari

 • +22 (48 voturi)    
  1917 - 2021 = Un Secol si Patru Ani (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:07)

  un domn [utilizator]

  De Haos si Agonie

  Urmeaza Disolutia URSS
  • +33 (41 voturi)    
   Chiar crezi? (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 13:18)

   Trebonius [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Urmeaza bastoane in cap si lacrimogene in ochi. Arestari, posibil chiar noi asasinari.
   • -7 (45 voturi)    
    nu-l baga in seama (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:45)

    muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Trebonius

    Tipul e in lumea lui, e paralel cu realitatea si logica. Are vreo 3 chestii pe care le repeta de vreo 3 ani, de zici ca e iminenta schimbarea de regim in Rusia.
    • +6 (36 voturi)    
     Poate nu e Iminenta dar e Necesara (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:47)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

     Daca tu ca Orac Bullshevick nu vezi asta, e fix problema ta, nu a noastra.
   • -11 (29 voturi)    
    hahahaha (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:59)

    john70 [utilizator] i-a raspuns lui Trebonius

    Cam asemenator cu ce se intampla in Franta inainte de Covid.
   • -1 (1 vot)    
    La fel s-ar întâmpla și dacă (Duminică, 24 ianuarie 2021, 12:11)

    galeo [utilizator] i-a raspuns lui Trebonius

    Ai merge acum sa protestezi in Piața Victoriei.
    Întrunirile publice sunt ilegale.
  • +2 (6 voturi)    
   Nu merge... (Duminică, 24 ianuarie 2021, 8:21)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   fara un program politic pentru o noua oranduire si fara a galerie de lideri de incredere. Asa ca deocamdata, constiinta civica a Rusiei traieste in panseul poetului national Puskin:"Revolta ruseasca: fara sens...fara mila..."
   • -4 (6 voturi)    
    programul politic se numeste.. (Duminică, 24 ianuarie 2021, 9:12)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui John M.

    ... "vrem si noi sa fim ca Putin"
  • 0 (0 voturi)    
   Putin nu cade (asa usor) (Luni, 25 ianuarie 2021, 10:25)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Aceste proteste, pe care le consider indreptatite, imi amintesc de cele din 1990 din Romania si Bucuresti. a iesit lumea in strada, piata Universitatii: Jos Iliescu, Guvern fara comunisti. In Buc lumea credea ca Iliescu va fi spulberat la alegerile din mai 1990.
   Ma duc la bunici la tara, acolo votau erau cu Iliescu in proportie de peste 80%. Nici nu vreoiau sa auda de Copos sau Ratiu, doar Iliescu si Petre Roman aveau in cap. Si acest lucru s-a vazut la alegeri, cand FSN si Iliescu au luat peste 70% din voturi.
   La fel este si la rusi: degeaba protesteaza in Moscova, Sankt Petersburh si Irkutusk. In orasele mai mici si la tara lumea sta cu portretul lui Putin pe perete si il vede ca pe marele salvatori al Rusiei.
 • 0 (62 voturi)    
  Heiko Maas - Min Externe German TACE (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:08)

  Kivek [utilizator]

  asta inseamna sa fii mafiot

  daca un refugiat se julea la picior in Ungaria ar fi sarit ca ars
  • +2 (18 voturi)    
   hei (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:00)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui Kivek

   Heiko Maas vrea gaz ( si nu Zyklon B).
 • -27 (67 voturi)    
  -50C?! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:16)

  Amerlocu [utilizator]

  Măi tovarăși pe de o parte țipați că se topește calota arctică de se sinucid urții polari, pe de altă parte ne spuneți că în Iakuția sunt -50C. Hmmmmm... Ceva parcă nu se leagă :)
  • +10 (44 voturi)    
   Pentru tine (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:57)

   ala_mic [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   e normal sa nu se lege! Вы понимаете, товарищ?
   • -2 (26 voturi)    
    Uimește-ne! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:41)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui ala_mic

    Explică-ne cam câtă gheață crezi tu că se topește așa de capul ei la -50C. Hai că ai absolvit clasa a III-a:)
    • +2 (26 voturi)    
     neuronule stingher, (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 17:18)

     lambda [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     E iarna, in emisfera nordica. Zapada si gheata se topeste primavara-vara. E chiar asa greu? Ai neuronul in concediu, sau a capatat covid?
     • -4 (14 voturi)    
      Zapada si gheata (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 18:19)

      MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui lambda

      se topeste. Parca am dat cu verigheta de tabla sau tocmai s-a oprit trenul cu vagoane cisterna.
     • +2 (2 voturi)    
      amerlocul (Duminică, 24 ianuarie 2021, 11:20)

      justin [utilizator] i-a raspuns lui lambda

      A invatat de la trump. El nu poate, precum idolul lui, sa faca diferenta dintre clima si vreme, nu intelege ce sunt schimbarile climatice sau incalzirea globala. Si deh, oamenii de stiinta sunt degeaba, el stie mai bine cum e cu vremea, ca a vazut el pe youtube.

      Puteai sa ii dai un articol pe care sigur l-a sarit aici pe hotnews. Dar tot degeaba, el e spalat pe creier ca trump le zice bine.

      https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24511167-2020-inchide-deceniu-caldura-exceptionala-2021-putea-intra-seria-celor-mai-fierbinti-ani.htm
  • +4 (32 voturi)    
   Faptul ca la tine in frigider (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:15)

   MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Sunt 6 grade in inseamna ca in desert, acolo unde tii frigiderul e racoare. Confunzi vremea cu clima. Dar - fiind doctor - sper ca nu confunzi simptomele cu boala.
   • -6 (32 voturi)    
    Genial (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:22)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

    Și cam cât timp îi trebuie vremii să ajungă climă?! În ultimii 10-12 ani iernile în America de Nord sunt tot mai violente iar verile tot mai ploioase și reci. A ajuns să ningă în Mexic și Florida unde nu mai ninsese de pe vremea conchistadorilor - dacă știi ce erau ăia.
    • +2 (20 voturi)    
     Deci recunosti si singur (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:39)

     MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Ca o abatere temporara nu inseamna un trend.

     Dar ia spune cum e in California cu incendiile de vara, tot asa, in ultimii 10-12 ani? Sunt tot la fel?

     Dar nivelul de codoi dizolvat in apa oceanelor, in ultimii 50 de ani e tot ala? Ah, stai, ca la tine la chiuveta gustul apei e la fel deci oceanul nu se pune. De cate robinete e nevoie ca sa faci un ocean?
     • -3 (5 voturi)    
      Abaterile temporare care se repeta devin trend (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 22:02)

      marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

      .
      • -4 (4 voturi)    
       Just (Duminică, 24 ianuarie 2021, 0:51)

       MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

       Insa citeste cu atentie textul meu: "o abatere".
   • -4 (18 voturi)    
    mai exact ce e aia clima? (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:26)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

    Eu stiu ca exista climate/clima tropicale, subtropicale/ moderate/ arctice, si alte variatii.
    Limita intre ele nu a fost niciodata fixa sau trasa cu ata. Dovada e in Sahara unde acum 12000 de ani, la iesirea din ultima glaciatie existau lacuri si jungla.
    vorbiti de vreme? de ce nu vorbim de variatiile de temperatura zi/noapte, 10 grade azi?(cea mai mare de 52C in 1972) Credeti ca oamenii pot supravietui unor astfel de schimbari brutale de temperatura? sau ca 1-2 grade Celsius pe 100 de ani ii va distruge?
    PS de LIA ati auzit?
    • +4 (22 voturi)    
     Simplu (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:37)

     MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

     Cand temperatura medie a uscatului si oceanului creste, fie mediata anual fie masurata in aceeasi zi in fiecare an, aceasta se numeste clima. Asa cum climatizarea de la tine din masina nu inseamna ca atunci cand ai urcat era frig.

     Cat despre zonele climatice de care amintesti, ele sunt asa pentru ca se mentin cu aceste caracteristici decenii si secole, indiferent de faptul ca ieri ai avut -28 de grade afara in Madrid. Lucrul acesta e o exceptie care va fi atenuata de ceilalti ani.

     Dar tu de RAUL ai auzit?
  • +6 (24 voturi)    
   neuronii nu se leaga (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:47)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Ai cativa si aia singuratici, n-au sinapse, nu vor sa se intalneasca.
   • -8 (18 voturi)    
    OK (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:23)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

    Ce ar fi să-ți încordezi neruonul și să ne spui cam câtă gheață crezi tu că se topește la -50C? Curaj!
    • +3 (13 voturi)    
     Eu unul nu stiu (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:41)

     MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Dar stiu ca cei ca tine nu stau niciodata la -50 de grade. Stau mereu la caldurica. Diferenta este ca uneori devine insuportabil de cald.
    • +4 (12 voturi)    
     esti in lumea ta (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 18:58)

     muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Schimbarile climatice au ca prim efect faptul ca vremea devine imprevizibila. Cam cata zapada a fost in Romania iarna asta? Intr-un loc sunt -50C, in altul +60C, iar per total temperatura medie creste de la an la an. Da, stiu, pierd timpul aiurea.
  • +3 (25 voturi)    
   Exact (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:57)

   tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   Aia care se plang ca mor de foame, mint! Eu tocmai ce am mancat si am burta plina, deci foametea nu exista!
   • -4 (18 voturi)    
    Sigur! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:24)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

    Când ești obez mi-e tare greu să cred că faci foamea. Nu-i așa?
    • +1 (7 voturi)    
     Draga Amerlocule (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 19:55)

     MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Sa stii ca nu toti oamenii sunt americani ca sa fie obezi.
  • 0 (0 voturi)    
   In Iakutia sunt temperaturi (Luni, 25 ianuarie 2021, 10:16)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   normale pentru perioada iernii...Asa a fost mereu.
 • -28 (62 voturi)    
  Navalnîi 2 (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:18)

  Mazeta [utilizator]

  Faptul că Navalnîi a trebuit readus în Rusia pentru noul sezon de proteste arată o totală lipsă de imaginație.
  • +22 (38 voturi)    
   Ba mai degraba cea mai mare prostie (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:11)

   persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   a piticului.Asta pe langa aia cu novichoku'.
   • -2 (2 voturi)    
    nici chiar.. (Duminică, 24 ianuarie 2021, 9:19)

    Ismail Paine de circ [utilizator] i-a raspuns lui persuasiv

    ... putin a mutat bine. tine ocupat postul e marioneta anti-sistem pe un amarat ca navalnii care a inteles ca daca trece o limita moare, ca sa nu vina altu mai puternic.
  • +16 (42 voturi)    
   Un cretin (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:33)

   deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   sinistru aceasta mazeta.Unbow !
 • +7 (33 voturi)    
  hehe (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:19)

  transpenibilus [utilizator]

  Putin = AMR #zile
 • +10 (34 voturi)    
  Navalnii contra Putin, Rusia se trezeste ! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:19)

  Dilematic [utilizator]

  Revenirea neasteptata si bine regizata in Rusia a opozantului Alexei Navalnii a surprins si a creiat probleme regimului dictatorial Vladimir Putin.
  • +6 (30 voturi)    
   Nu va fie frica, Rusia se ridica (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:44)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Dilematic

   In curand, Putin in fuga spre elicopter.
   • +3 (17 voturi)    
    :) (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 18:03)

    Mihail. [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Voi credeti ca Putin e un politruc romanash, parfumat si cu studii la SNSPA sau Ecologica?
    Putin se distreaza...
 • +10 (32 voturi)    
  specialistii (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:23)

  DiDiRo [utilizator]

  vor descoperi leacuri pentru multe boli. Pentru betia de putere (nazism, ceausim, putnism etc) insa nu exista alt leac decat plumbul!
  • -18 (42 voturi)    
   auzi (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:02)

   nicoR [utilizator] i-a raspuns lui DiDiRo

   da pt bidenachism, klintonism, bronconism, bushinism, pe cand ?
   • -7 (29 voturi)    
    am uitat (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 13:00)

    nicoR [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

    trumpism. singurul presedint american pt care am si voi avea toata stima a fost JFK, vezi celebra fraza:
    - "we will do it not because it ia easy, but because it is hard" - era vorba despre trimis un omul pe Luna ...
    - plus ca vroia dezvoltare, stiinta, contra dezarmare, chestie care i-a fost fatala ...
    • -3 (9 voturi)    
     JFK (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 19:57)

     MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

     Nu ai nici un fel de informatii cum ar fi fost ca presedinte pana la final de mandat pentru ca nu l-a mai apucat. Asadar esti indragostit de ceea ce JFK ar fi putut sa fie mai mult decat de ceea ce a fost cu adevarat.
     • -2 (4 voturi)    
      atunci (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 22:45)

      nicoR [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

      de ce "necunoscuti" l-au lichidat si pe Bobby K ?
      - de ce il apreciez si din pacate a trecut in lumea cealalta, uite aici
      https://www.youtube.com/watch?v=0fkKnfk4k40&ab_channel=C-SPAN
      sau
      "why go to the Moon"
      - astea sunt aspiratiile a miliarde de oameni pe planeta asta, pentru asta am iubit toti America. retine JFK venea cu ideile astea, de peacefull competition,, cand in USA era o segregatie rasiala ferioce, vezi filmul "Green Book"
      - si multe altele lucruri vizionare a mai avut JFK ... de ex reducerea inegalitatii sociale, educatie, bunastare pt toti ..
      - numai ca aceste idei nu erau in orizontul baietilor cu "big bucks" ...
      • -2 (4 voturi)    
       Si care e legatura cu ce am spus eu?!? (Duminică, 24 ianuarie 2021, 0:57)

       MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

       Eu nu am discutat nici motivele pentru care a fost asasinat nici teoriile lor. Am spus un lucru care e un fapt: nu a dus la capat mandatul. Restul a ceea ce ar fi putut duce sau nu pana la capatul mandatului sunt speculatii sau rodul imaginatiei tale. In istorie insa acele fapte nu exista pentru ca el era mort. Asadar nu ai de unde sti cum s-ar fi incheiat mandatul lui JFK. Cat despre viziuni, da, just. Insa cat timp o viziune nu e sustenabila economic nu va fi nici aplicata. Visul omenirii e sa zboare spre stele. Ei bine, momentan te dezamagesc: cu rachete chimice nu se poate iar Luna era oricum nesustenabila economic - dovada ca de atunci si pana acum nu au mai fost calatorii. Abia acum va incepe sa fie: rachete reutilizabile + cineva care sa plateasca din bani privati asta.

       PS: daca nu exista razboi rece (deci motivatie pur politica), nu ar fi ajuns nimeni pe Luna in mandatul lui JFK. In plus, gandeste-te, americanii au ajuns pe Luna datorita rusilor. Fara rusi nu ar fi ajuns. Au vrut sa ii bata la poponet, ceea ce au si facut. Dar cauza erau rusii, nu dorinta descoperirii si idealurile marete. Aceea era doar poleiala ca oamenii sa dea bani de la buget (10-25% din PIB-ul SUA de atunci era legat de misiunile pe Luna).
       • -1 (3 voturi)    
        pai (Duminică, 24 ianuarie 2021, 10:29)

        nicoR [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

        ce poti sa ceri mortului, sa-si duca pana la capat programul ? nu inteleg
        • -1 (3 voturi)    
         Nu (Duminică, 24 ianuarie 2021, 13:44)

         MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

         Insa nu poti spune ca cineva care moare la inceputul unui proiect a avut o contributie esentiala in desfasurarea sa. Asadar nu poti sa ii "judeci mandatul" pentru ca acel mandat nu a fost intreg. Fii mai rezervat, chiar daca ai nevoie de modele in viata.
         • -1 (3 voturi)    
          uite (Duminică, 24 ianuarie 2021, 14:18)

          nicoR [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

          abtine-te sa-mi dai sfaturi de genul "Fii mai rezervat ...". nu e cazul.
          - uita-te la https://learnodo-newtonic.com/jfk-accomplishments, in special de la #5 in colo
          - ideile lui inseamna de fapt 6, 8, 9, 10, pe care o parte le-a si pus in practica si urmau toate - dar uite ca nu prea convenea la baietii de atunci (si acum) cu "big bucks" chestii ca tratate de dezarmare, cooperare pasnica cu Hrusciov si altele interne ...
          • -1 (1 vot)    
           Dar uita-te si tu aici (Duminică, 24 ianuarie 2021, 14:46)

           MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

           "he appears to have been taking a combination of drugs to treat severe back pain during the 1961 Vienna Summit with Soviet Premier Nikita Khrushchev. The combination included hormones, animal organ cells, steroids, vitamins, enzymes, and amphetamines, and possible potential side effects included hyperactivity, hypertension, impaired judgment, nervousness, and mood swings."

           IMPARED JUDGEMENT

           Iti dai seama ce ar fi putut face in 8 ani de mandat continuind medicatia? Sau cate din lucrurile atribuite lui sunt de fapt munca celor din echipa sa, doar ca pe ei nu ii stim?
           • 0 (0 voturi)    
            da de (Duminică, 24 ianuarie 2021, 16:18)

            nicoR [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

            FDR care era handicapat in carut cu rotile, stii ? Nu crezi ca "New Deal" a scos America din saracie, ca sunt si acum autostrazile , scoli, spitale, dezvoltari urbane, etc ? eu sunt convins. de fapt cred ca si hitler s-a inspirat din chestia asta, la fel cum si chinezii di glasnosti&pereistroika lui Gorbi.
            - sau de Hawkins ala, geniul, cu pai in gura, ok in fizica, dar care-i problema ? trebuia sa dispara ca avea probleme cu coloana ? sau cu MM ? asta e legenda. ce spunea si facea, asta conteaza.
            • 0 (0 voturi)    
             Hawkins (Duminică, 24 ianuarie 2021, 17:16)

             MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

             Da, aici ai dreptate. Si de Ainstein si chiar si asta de muri acum, cum ii spune, Lairy Kong?
             • 0 (0 voturi)    
              o (Duminică, 24 ianuarie 2021, 20:14)

              nicoR [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

              iei la misto ... nu ma mai bag ...
      • 0 (2 voturi)    
       Si inca ceva legat de caracterul vizionar (Duminică, 24 ianuarie 2021, 9:49)

       MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

       Iesi pe strada in orice tara dezvoltata din lume (deci care isi permite) si intreaba oamenii: "credeti ca umanitatea ar trebui sa exploreze planeta Marte in vederea colonizarii ulterioare a acesteia?". Aproape invariabil raspunsul va fi DA. Continua: "ati contribui cu 15% din salariu pentru aceasta aventura a umanitatii?". Vei vedea ca oamenii imediat vor spune ca nu stiu, ca inca se gandesc, etc. Quasi-nimeni nu va spune DA, SIGUR, nu 15% ci 25%.

       Fara iluzia unui ideal motivator si moral (Vest vs Est) nu s-ar fi ajuns pe Luna pentru ca oamenii nu ar fi dat bani de la buget. Vedeti ce se intampla in SUA cu fondurile NASA sau cand unii comenteaza ca NASA a cheltuit 4 miliarde pentru a pune un robot pe Marte. Ei bine, cele 4 miliarde sunt NIMIC fata de bugetul pentru Luna. In plus, misiunile pe Luna au avut impact si in industria de armament. Robotul de pe Marte nu are.

       Vei vedea si tu ca in lume idealurile sunt marete mai ales cand nu sunt platite din banii tai. Suna cinic dar nu e. In sfarsit ACUM incepem sa avem eficienta care sa asigure sustenabilitate in cercetarea corpurilor ceresti invecinate. Se numeste evolutie. Si da, misiunile spre Luna au fost superbe insa total ineficiente economic la vremea lor. Stiintific insa castigul a fost enorm.
       • 0 (2 voturi)    
        ce (Duminică, 24 ianuarie 2021, 12:22)

        nicoR [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

        propunea JFK nu erau iluzii sau venite din interviewuri si statistici. era un om vizionar, care vedea dezvoltarea Americii, a lumii in general, prin

        peaceful competition

        subliniat. si nu a luat nobel. stii si tu ce au facut urmatorii, iar bronco a luat si nobel pt yes we can (kill). ca sa nu mai spun ce este acum cu eliminarea concurentei prin tot felul de scorneli si apoi sanctiuni, pt ca altfel nu ar reusi
        - iti spune ceva "scopul scuza mijloacele" ? asta fac vesticii acum. f.ck cu legi internationale, tratate sau alte asemenea, ce spunem noi asta e.
        - sper sa mai apara unul ca JFK. trebuie sa apara.
        - aici e diferenta

        asta nu are legatura cu ce
        • -1 (1 vot)    
         Pai nu inteleg (Duminică, 24 ianuarie 2021, 13:46)

         MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

         De ce la vot te incapatanezi si tu si ceilalti sa ii votati doar pe astia care nu sunt un JFK. Iar daca majoritatea totusi ii voteaza pe altii, vrei sa spui ca democratia nu e buna?!? Ai asadar pe piata exact ce se voteaza.
         • 0 (0 voturi)    
          de unde (Duminică, 24 ianuarie 2021, 14:05)

          nicoR [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

          stii tu ce votez ? majoritatea decide, desigur, lctia asta trebuie sa o invete toti, inlusiv fostele imperii. le convine sau nu, fara sanctiuni sau alte schmecherii.
          - cand a fost votat JFK republicanii stateau comfortabil, era dupa Eisenhower. dar uite ca JFK a facut diferenta ...
          - inca o data, sper sa mai apara oameni politici ca JFK si atunci vor face diferenta ..
          • 0 (0 voturi)    
           Oricare din oamenii politici pe care ii votezi (Duminică, 24 ianuarie 2021, 14:47)

           MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

           Pot fi un JFK. Problema e ca nici unul nu este.
           • 0 (0 voturi)    
            imi (Duminică, 24 ianuarie 2021, 16:21)

            nicoR [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

            place sa cred ca ii aleg bine, daca nu este de unde alege, se poate vota blanc. votul blanc este un advertisment pt clasa politica ca ceva e neregula tare de tot.
            • 0 (0 voturi)    
             Votul blanc (Duminică, 24 ianuarie 2021, 17:17)

             MAGArusul [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

             Inseamna vot dat celui care obtine mai multe voturi.
             • 0 (0 voturi)    
              este (Duminică, 24 ianuarie 2021, 20:12)

              nicoR [utilizator] i-a raspuns lui MAGArusul

              dar un procent de cel putin 10% blancuri, intr-o tara normala, ar trebui sa dea tare de gandit
 • +14 (22 voturi)    
  Filmarile din Yakutia au fost blocate (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:35)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Nu mai exista, probabil...
 • +13 (29 voturi)    
  Probleme pentru frustratul pitic (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:44)

  persuasiv [utilizator]

  razboinic???Daca era destept,nu-l lasa sa intre in hazna.
 • -14 (40 voturi)    
  Ca la Capitoliu! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 11:58)

  Nyk1 [utilizator]

  Dar fără ca jandarmii ruși să tragă în manifestanți!
  • +8 (28 voturi)    
   Nu,sherzant nikolay,mai simplu (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:14)

   persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   ca in hazna.
  • -5 (29 voturi)    
   hehe (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:32)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   Yefreytor Nykola1, inca o data ati nimerit in ochiul boului, felicitari!
  • -5 (39 voturi)    
   cei (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:47)

   nicoR [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   care "indraznesc" sa spuna altceva decat liota de spalati pe creier ce canta contra rushilor pe diverse melodii, iau din start minus ... de ce oare ?
   - incerc un raspuns: Rusia nu nici pe departe o democratie, e un fel de cratie care este. treaba lor. dar lucrurile se vad in comparatie si nu in absolut. comparatia este desigur cu vestul (salbatec). ce s-a intamplat la capitoliu, sau in usha in general in ultimul an de alegeri, o stim cu totii. acolo cei ce sunt impotriva la "the swamp" - termen agreat de majoritatea americanilor, pe oricine ai intreba, democrati, republicani, sunt "swamp" - sunt banditi, destabilizatori, etc, fybi-ul lucreaza la greu pt prevenirea lor, ca sa nu spun de alte servicii, armata pazeste pe alesi. ok.
   - acum la noi: daca vine unul si face revelatii cate miliarde de parai cara firmele occidentale afara fie prin furt direct fie "cu perdea", ca au pus mana pe robinetele de bani, in principal financiare, apoi militare, e bandit sau erou ? (in primul rand nu e lasat)
   - de ce vestul nu face presiuni ca sa se mai reduca inechitatile astea sociale ajunse la extrem la noi, unde pensii de 1200 - 1800 lei au majoritatea, iar cateva mii se scalda in pensii de peste 20.000 lei ? in ciuda atator revelatii, proteste, etc. chiar si protestul de a fost cu nu taiati padurile ci pensiile speciale, a fost cumva marginalizat si luat in talk-show ... DE CE ?
   - si spalatii pe creier de pe hn vor revolutie in rusia ... ca sa se racoreasca probabil ...
   • +1 (17 voturi)    
    Aoleu (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:49)

    muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

    N-ai zis nimic de 5G si de covid. Pai se poate?
   • +1 (19 voturi)    
    Nici o frica (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:11)

    persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

    cracanatu' pica
  • +4 (32 voturi)    
   Nu! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 13:15)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Nyk1

   In nici un fel ca la capitoliu! Protestele astea sunt in strada, facute de cetateni neinarmati, vopsiti pe fata, cu caciuli de blana si coarne!
   V-ati incins acolo la sediu din Moskova?
   Oamenii astia protesteaza impotriva unui dictator impietrit de ani buni la carma! Un corupt care a primit cea mai mare mita din istorie! Un palat de 18.000 mp + alte dependinte cum ar fi sala de hockey, cazinou... pe un teren de 7.000 hectare (da, sapte mii de hectare!), pe care mai are si potgorii, tunele...
   Acest dictator, Putin, a si modificat constitutia sa poata sta in putere cat vrea, dar si sa nu poata fi cercetat niciodata pentru nimic! Iti dai seama?!
   • +12 (26 voturi)    
    Corectie (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:25)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

    Voiam sa scriu:
    Protestele astea sunt in strada, facute de cetateni neinarmati, si nu vopsiti pe fata, cu caciuli de blana si coarne, ca psihopatii aia ce au dat buzna peste congresul SUA!
 • -10 (44 voturi)    
  Revolutie n Rusia! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:31)

  cercetasul [utilizator]

  Pacat ca numarul de participanti e mai mic decat numarul celor ce iau COVID intr-o zi dar daca nu poarta masca poate se transmite mai departe.
  Cu un PR bun hai ca se poate!
  Si Rusia va putea redeveni cea din perioada Eltin cand saracia era crunta, cand se faceau oligarhi peste noapte, cand disperarea si coruptia si criminalitatea erau la cote incredibile dar presa occidentala era multumita, ca se puteau lua bogatiile Rusiei practic pe gratis.
  • +3 (43 voturi)    
   Regimul mafiot Putin se apropie de sfarsit (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:46)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui cercetasul

   Rusii s-au saturat de nedreptatile zilnice comise de acolitii lui Putin, isi cer libertatea, iar tu si restul postacilor rusi nu pot opri schimbarea.

   S-ar putea sa nu fie acum, dar va fi, indiferent cata propaganda postezi tu si colegii tai din Sankt Petersburg.
   • +8 (32 voturi)    
    Intrebarea e (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 13:13)

    VOX. [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Regimul mafiot care-i va urma va fi mai bun? Pentru omul de rand, ma refer.
   • -5 (21 voturi)    
    auzi (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:24)

    nicoR [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    da de acolitii celor din "the swamp" ai auzit ? au averi de cel putin 100 ori cat au toti miliardarii rushi la un loc, acoliti sau nu ... de aia, care cica l-au pus pe bidenache acum shef la butoane, ce zici ?
  • +4 (16 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:50)

   [anonim] i-a raspuns lui cercetasul

   • +4 (8 voturi)    
    miere si votca (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:40)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui

    sa dam czarului ce al magarului!
  • +4 (12 voturi)    
   Dumnezeu iti da, nu iti baga in traista (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:38)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui cercetasul

   Daca rusii l-au ales pe Yeltsin ca sa dirijeze tranzitia si ala a dat gres trebuiau sa aleaga unul mai bun, nu un KGB-ist. Dar e greu cu alegerile, nu? Fara tatucul care sa ne spuna cum sa votam parca nici votca nu mai are gust!
   PS- Prapaditule, URSS la desfiintare era un stat falit, in incapabilitate de plati la fel ca Romania in 1989.Nu imi aduce de Iliescu si "Nu ne vindem tara"
   • +2 (4 voturi)    
    Putin n-a fost ales de popor, (Duminică, 24 ianuarie 2021, 8:33)

    John M. [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    ci de Ieltin care i-a dat Rusia pe mana cu conditia sa-i lasa familia in pace, in special pe fiica-sa care sustrasese 170 de milioane dolari dintr-un imprumut din Vest din care trebuiau reabilitate niste muzee si biserici si ea era sefa proiectului.
 • -8 (38 voturi)    
  presa oarba (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 12:46)

  TrickyWicky [utilizator]

  Cand la Londra politia intervenea cu brutalitate izbind femei pe jos si arestand sute de persoane .presa n -a vazut niinic
  • +1 (31 voturi)    
   Nu e oarba, ci vede selectiv (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 13:10)

   VOX. [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Altfel, cum si-ar justifica salariile?
  • +3 (15 voturi)    
   Cand (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:23)

   C0tilli0n [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   a fost asta? Un link?
   • 0 (6 voturi)    
    Anti lock down protests (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 19:30)

    TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui C0tilli0n

    https://youtu.be/P84mL5qSO7w
 • -10 (28 voturi)    
  Listen to me and listen hard (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 13:14)

  John M. [utilizator]

  because I'ill say this only once: there will never be a democratic Russia.
  Why? Because Russia was built by strongmen with a deep sense of patriotic duty against all enemies, foreign and domestic. And they possess 1/6 of the earth and they will do anything to preserve that. With their nuclear arsenal at the ready and with their distrust for the Western world, (that failed them twice in the XX century) they will not hesitate to pull the nuclear trigger.
  • +2 (22 voturi)    
   Laughing hard! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 13:40)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui John M.

   If by nuclear trigger you're referring to the unleashing of a nuclear fart caused by varza murata si fasolica, then most definitely! In Russia it's cold and you have to keep warm somehow...
   Are your masters bringing up reserves like yourself, whom don't even speak Romanian? Is the trolling situation so dire that your not even pretending to be regular readers any more? Your colleagues that normally use this profile were at least speaking our language!
   Now you listen to me! Russia will crack in 1.000 pieces, and 90% of their names will end in _stan!
 • -10 (26 voturi)    
  De-ai lu` sosoaca si in Rusia? (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 13:31)

  alunescu [utilizator]

  Situatia epidemiologica legata de Covid-19 este ingrijoratoare si in Rusia. Oare cati oameni se vor imbolnavi la aceste proteste unde se vede ca o buna parte dintre cei prezenti nu poarta masca, iar altii o poarta in barba, adica degeaba? Despre distantare...se vede! Cine isi asuma responsabilitatea pentru cei ce se vor imbolnavi de Covid-19? Navalnii? Situatia imi aminteste de omologul lui Navalnii din Venezuela, Guaido, auto-intitulatul presedinte ne-ales al Venezuelei, dar recunoscut de SUA si vasalii ei. Si Guaido, in varf de epidemie, chema oamenii la proteste in strada. Doar ca venezuelenii nu beau votca si au refuzat sa isi puna sanatatea in pericol.
 • -10 (24 voturi)    
  in timp ce (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:03)

  John_Re [utilizator]

  According to Experian's 2019 Consumer Debt Study, total consumer debt in the U.S. is at $14.1 trillion, with Americans carrying an average personal debt of $90,460.

  cred ca vor si rusii la fel. democratic.

  :))
  • +1 (19 voturi)    
   Ce legatura are? (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:29)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui John_Re

   Distragi atentia tovarase? Ia zi si cat e datoria medie in Rusia! Si te rog nu de la Pravda/Sputnic!
   • -8 (16 voturi)    
    are legatura (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:24)

    John_Re [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

    daca pentru omul de rand nu se schimba nimic in bine.

    google search pt raspuns. don't be lazy.
    • +5 (9 voturi)    
     Ai omis (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:58)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui John_Re

     Uite ce mai scria in sursa data de tine:
     "while high debt often carries a negative connotation, the good news is the average FICO® Scores☉ of U.S. consumers have never been higher. At the same time, overall delinquency rates are at record lows, according to Experian data, showing that consumers are not only spending, but are generally doing so responsibly.
     In addition to responsible repayment, incomes in the U.S. are growing at a rate that is outpacing the growth of debt. Consumers have a significantly lower debt-to-income (DTI) ratio now than they did at the end of the recession—a sign growing wages are contributing to overall financial stability."
     Si: "Indeed, consumer debt as a portion of income has decreased 27% since the end of the financial crisis"
     Dar uite ce aflam despre rusi la o cautare rapida:
     "MOSCOW — Yekaterina V. Bulgakova gushed about the cozy one-room apartment that she and her boyfriend share, and particularly about the way they could always cover the rent: by charging it on credit card.
     “Our salaries don’t go far enough” to pay for housing, food and other necessities every month, Ms. Bulgakova, a tattoo artist, said.
     She earns about 35,000 rubles, or $560, a month, which she considers a good paycheck for a young person. Her boyfriend, a naval cadet, receives a monthly military stipend of $480. Together, their income is above the average in Russia of about $735, and it usually covers their expenses. But every few months, Ms. Bulgakova has a drop in business. That’s when she relies on her credit card from Tinkoff, a large private bank."
     Deci castigau cu aproape 50% mai mult de cat media nationala, dar trebuiau sa stea cu chirie intr-o garsoniera! Dar stai sa vezi cum arata piata creditelor:
     banks must set aside to insure against defaults and by capping the amount of interest that payday lenders can charge at 1 percent per day, still a steep 30 percent a month
     https://www.nytimes.com/2019/08/05/business/economy/russia-consumer-debt.html
     • -2 (12 voturi)    
      auzi (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 17:52)

      John_Re [utilizator] i-a raspuns lui Beer-gummy-bear

      tu citezi de la CIA nu din Pravda.

      fii antena aici

      mississipi average income 24.500 usd per capita
      seattle averange income 49.500 usd per capita

      ai spune ca este rai in Seattle si toata lumea e fericita in schimb daca mergi pe strada s-ar putea sa sari peste cersetori.

      sesizezi diferenta?
  • +3 (19 voturi)    
   lasati propaganda (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:12)

   persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui John_Re

   tavarisci
 • -9 (27 voturi)    
  Daca Putin ar fi destept (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:25)

  Irina25 [utilizator]

  I-ar lasa pe manifestanti sa intre in Marele Palat. Pe urma...S-a intamplat si la case mai mari (mai mici, de fapt) si mai albe.

  Totusi, unde sunt proteste, e democratie. Ca n-am auzit de protestele de la Phenian...
  • +13 (23 voturi)    
   din putul gandirii (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:52)

   muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   "Totusi, unde sunt proteste, e democratie." - Asta e epica, s-o folosesti ca epitaf, sa rada concetatenii de tine si dupa ce dai coltul.
  • +17 (33 voturi)    
   Unde e democratie in Rusia? (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:09)

   emil bobu [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   L-au otravit pe Navalnii, au aruncat doctori de la etaj, asta e democratie? Sunt nivele de severitate, dar tot dictatura e si in Rusia, altfel n-ar otravi pe nimeni.
   • -10 (22 voturi)    
    bobule (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:49)

    John_Re [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    tari si civilizatii
    asa isi rezolva rusii problemele
    si comunistii se omorau unii pe altii
    probabil mostenire de la imperiul mongol

    back in time CIA il omora pe Keneddy ca le-a stricat jocurile

    popcorn and have fun
   • -4 (28 voturi)    
    Nu e democratie (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:32)

    Utilizator5 [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

    Nu e democratie. Otrava (отрава) e marca inregistrata a Rusiei. Dar Occidentul are un singur interes, sa transforme Rusia si populatia sa intr-o colonie a sa. Asa cum s-a intamplat cu Romania, democratie in schimbul dependentei si indatorarii pe generatii a tarilor. State iobage fata de marile puteri. Iobagia nationala.
    Democratia noastra e asa de buna si Rusia nu e o alternativa mai buna, dar e un ghimpe important in proiectul de distrugere a statelor nationale si instaurare a unui guvern global.
    Sunt sute state pe lume, multe mai nedemocratice, mai periculoase, de ce Rusia e problema? Pentru ca e una din putinele care poate pune probleme. Restul cu exceptia Chinei, sunt atat de neinsemnate incat e o chestiune de timp pana ce vor fi stapanite economic de marile puteri din grupul Occidental. Vorbim aici de un nou colonialism impus democratic.
    Deci ma tem ca lupta nu e aici intre dictatura si democratie, e intre rusi si interesele straine de a distruge Rusia si a o faramita ca pe fosta Yugoslavie.
    Din nefericire interesele ruse sunt reprezentate de un regim ca a lui Putin, dar Navalnii foarte posibil sa ascunda sub aura angelica un tradator al poporului sau. Un cal troian.
    Si apoi cati dintre noi cunoastem intreg contextul ca sa emitem pareri obiective cand de fapt suntem intoxicati cu stiri anti-rusesti de o presa controlata la unison de trusturile controlate prin parghii legale (autorizatii, licente) de catre legiuitorii pro-Occident. Nici eu nu cunosc dar e un razboi informational.
    Democratia, e incalcata mult mai grav in alte parti, China de exemplu, dar pentru bani acelasi Occident face pact si cu diavolul. Deci despre ce vorbim, ca si cu Nord Stream 2, ce ne pasa noua de Navalnii daca ar trebui sa platim gazul cu 30% mai scump? Ne pasa ca luam haine si device-uri facute in China? poate chiar PC-ul, laptop-ul, telefonul de pe care scriem e Made in China. Intelegeti dumneavoastra, romani. Si eu, si noi toti, suntem ipocriti si de multe ori nici nu realizam
    • -2 (10 voturi)    
     zici tu, al cincilea troll rus: (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 22:14)

     miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Utilizator5

     "Occidentul are un singur interes, sa transforme Rusia si populatia sa intr-o colonie a sa".
     Asa cum s-a intamplat cu estonia, lituania, letonia, moldova, armenia, georgia, kazahstan, azerbaidgean, ukraina, kargastan, turkmenistan?
     • +3 (9 voturi)    
      haha (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 23:41)

      transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

      Au reactivat ruznaky conservele?
      DISPERARE la Moscova.
     • +2 (2 voturi)    
      precizare (Duminică, 24 ianuarie 2021, 16:09)

      miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

      pentru cei cu puterea de intelegere drastic diminuata: behehe, parzival, persuasiv, pudila, serban tomescu si @un domn, ultima fraza se va citi dupa cum urmeaza:
      "Asa cum s-a intamplat cu estonia, lituania, letonia, moldova, armenia, georgia, kazahstan, azerbaidgean, ukraina, kargastan, turkmenistan, tari transformate in colonii de rusia sovietica?"
  • +8 (24 voturi)    
   Daca putin ar fi destept,dar nu e (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:15)

   persuasiv [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   ar spala putina,cat inca mai poate.In curand ii vor pune ai lui pielea-n bat.S-a intamplat si la case mai mari.
 • -12 (34 voturi)    
  patetic! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:51)

  cercetasul [utilizator]

  5000 de manifestanti intr-un oras de 12 milioane.
  Succes fulminant!
  Rusii nu sunt atat de spalati pe creier asa cum sunt multi dintre comentatorii de pe HN. Astia saracii nici nu au auzit ca USSR nu mai exista de 30 de ani, isi inchipuie ca e o lupta impotriva comunismului.
  Nici nu e de mirare ca ei cred in povestile de adormit copiii cu Navalnii otravit cu noviciok si cu un un mega palat unde Putin probabil ca nici nu a calcat vreodata.
 • -13 (31 voturi)    
  populatie Moscova: 12 milioane (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 14:58)

  Nevermind [utilizator]

  Demonstranti: 10 mii

  Pana si aia ai lui trump au fost mai multi, iar acum sunt vreo 25 mii din garda nationala
  • +7 (17 voturi)    
   E mult si 10 mii (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 18:20)

   clencix [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

   Pai trebuie curaj sa ieși, doar se vede cum se reped cate 7 omoni pe oricare din mulțime, fata sau băiat, și-i târăsc în duba. La noi și fără arestări, nu a ieșit nimeni sa o dea jos pe proasta satului.
   • -3 (7 voturi)    
    huh (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 23:42)

    transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui clencix

    Cat a fost in ultimele doua saptamani rata de infectare medie dar si mediana in Alba si Constanta, specialistule guvid??
 • -6 (22 voturi)    
  Cei mai multi nu poarta masca! (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:09)

  alunescu [utilizator]

  Iar varianta ruseasca a omului cu caciula cu coarne a fost retinut de politie.
 • +9 (25 voturi)    
  tare (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 15:14)

  Andy0 [utilizator]

  Acum peste 100-150 de ani rusia se opunea schimbarii, iar asta venea din randul boierimii si bisericii. Azi biserica cu "boierii" iar se pun schimbarii. Pe vremuri vroiau iobagi ca sa le munceasca pamanturile, azi vor iobagi care sa le plateasca taxele. sistemul e unul feudal nereformat si din pacate nu au cum sa il invinga.
  Astia sunt capabili sa imi impuset cetatetii si sa transmita ca nu e nici o revolta, ca strazile sunt goale si ca lumea traieste mai bine ca in LA. :)))
  • +4 (4 voturi)    
   Pai biserica... (Duminică, 24 ianuarie 2021, 0:20)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Andy0

   E si ea prezenta pe mosia aia de 7.000 de hectare a lui putin! Deci are o reprezentanta/sucursala aproape, sa il puna pe cracanel in legatura directa cu a tot puternicul! Probabil ca pt acest lucru, si niste slujbe, legari, dezlegari la novicioc, rugaciuni pt viata lunga, sanatoasa... biserica primeste de la clientul lor, mana libera sa fure cat pot! A, si o catedrala cu imaginea lui Stalin pe pereti!
 • -5 (19 voturi)    
  haha (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:07)

  martel55 [utilizator]

  nu o sa fie nici o revolutie, sa tineti lumea la curent "minut cu minut", niste friaeri o vor lua pe cocoasa si vor plati amenzi doar
 • +6 (26 voturi)    
  Pare mult prea puțin ca să se schimbe ceva (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:37)

  Amerlocu [utilizator]

  Manifestațiile par mult prea anemice ca să afecteze cu ceva regimul putlerist.

  Principala dovadă a faptului că regimul nu se teme e faptul că nu au tăiat internetul sau telefoanele mobile în Moscova și tolerează live streaming. În trecut la manifestații mult mai mari au tăitat imediat comunicațiile.

  Acum manifestațiile sunt firave și regimul permite transmiterea lor de dragul de a-și îmbunătăți imaginea în vest.

  La prima vedere, pentru cineva neavizat aparatiul de represiune din stradă pare chiar moderat. În Germania sau în Franța polițaii ar fi bătut deja manifestanții bine de tot.
 • -6 (30 voturi)    
  disperare (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 16:37)

  nicoR [utilizator]

  mare frate in vest ... DISPERAAAREEE ..
  - ca nu mai stiu pe ce sa puna mana gratis. putin le pasa de populatie - vezi la noi, care vorba aia suntem in eu de 14 ani, sau vezi ukraina.
  - sunt sigur ca sunt multi nemultumiti de starea lor din rusia, dar ce la noi sunt putini ... la noi pe astia nemultumitii ii vedem pe multi la bar de dimineata, cu glaja in mana si ii numim lenesi si putori. la ei msm occidental si sa vezi acusi toate cancelariile vestice ii vor numi vasnici luptatori pt libertate ...
  - nu inteleg energia asta imensa in ponegrirea rusiei, a modului lor de viata, a modelului lor social, economic, etc.
  - se duce unul la noi la vreo ambasada occidentala sa protesteze pentru pensii speciale exorbitante (suntem pe primul loc in eu la raportul de pensii si salarii ale magistratilor in raport cu media, vezi salary statistics eu)
  • +3 (17 voturi)    
   hehe (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 18:05)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

   Zici?
   Ia, zi zau dar fara accent rusesc, katiusule.
  • -6 (16 voturi)    
   nu intelegi energia asta imensa in (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 20:20)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui nicoR

   n ponegrirea rusiei, a modului lor de viata, a modelului lor social....
   nu intelegi pentru ca nu esti roman!
   dar ma bucur de faptul ca ai sesizat "energia imensa", cred ca de fapt ai vrut sa spui ura imensa.
   nu mai incerca diversiunea cu pensiile speciale ca nu tine. sau e doar o tentativa de contrabalansare a scandalului cu palatul lui putin.
 • +6 (14 voturi)    
  putin (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 17:08)

  hanu [utilizator]

  a avut de ales...a ales sa intre in istorie ca un dictator de duzina. Pacat ca rusii voteaza aiurea.
  • -10 (22 voturi)    
   Putin (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 17:40)

   stani [utilizator] i-a raspuns lui hanu

   Daca ar fi fost un dictator de duzina, la ora asta locuitorii din Moscova nu ar mai fi avut internet. Propaganda americana il prezina ca pe un dictator de duzina.
   • +4 (8 voturi)    
    Pai au taiat internetul si telefonia (Duminică, 24 ianuarie 2021, 0:30)

    Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui stani

    Dupa aia au dispersat masele de oameni din piata aia Puskin...
    Am auzit si noi de metodele voastre de dezinformare tovarase! Voi spuneti fix inversul (ca nu a taiat internetul), ca si colegii tai de mai sus (sau poate tot tu, dar logat pe alt cont) ca daca repeti de suficiente ori poate te crede vreun fraier!
 • -7 (19 voturi)    
  Foarte frumos (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 17:31)

  Mihail. [utilizator]

  Oamenii isi spun pasul, iar apoi pleaca acasa. Chiar de se vor strange 500 de mii, e nesemnificativ la o populatie de 150 de milioane.
  • +4 (4 voturi)    
   Populația Rusiei este astăzi 145 de (Duminică, 24 ianuarie 2021, 9:45)

   Rescator [utilizator] i-a raspuns lui Mihail.

   milioane,din care vreo 20% musulmani și alte etnii.
   Ăștia din urmă nu iubesc deloc URSS 2.0.
 • +6 (14 voturi)    
  ca dovada (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 17:45)

  srpc [utilizator]

  ca un regim autoritar nu poate cadea fara tradari interne la nivel inalt; remember 1989
 • +6 (14 voturi)    
  Koneț filma, tovarșcii (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 17:56)

  bilbofil [utilizator]

  O democrație poate rezista unor proteste de sute de mii de oameni tip de luni de zile, chiar și unor atacuri violente ale mulțimilor. Pentru că unitatea și ordinea de stat se bazează pe diversitate de opinii și admite că există motive de protest.

  O dictatură cu velități de democratură este delegitimată de orice protest, chiar și iremediabil minoritar, care demonstrează că nu există susținere unanimă și că există și alternative de guvernare. Din acel moment, legitimitatea pică și regimul intră în descompunere.

  Da, actualul regim se mai poate menține o vreve la putere cu bastoane și lagăre, și da, nu este obligatoriu să urmeze un regim constituțional. Dar îndoiala și trădarea încep să își facă loc între susținătorii săi și oponenții au văzut că se poate. Certificatul constatator a fost scris astăzi. Este doar o problemă de timp pînă cînd regimului silovikilor i se va elibera și certificatul de deces.
 • -8 (14 voturi)    
  Slabut, foarte slabut (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 19:42)

  Irina25 [utilizator]

  Pana la ora asta, in Piata Victoriei s-ar fi strans 500.000 de tineri frumosi si liberi, in frunte cu Mihai Sora.
 • +4 (18 voturi)    
  s-a umplut HN de rusi (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 19:57)

  Zero_Kelvin [utilizator]

  Vad o multime de useri noi :) E de bine.
  Hehe, sunteti cu apa la gura, bolsevici mici si rai ?
 • -1 (15 voturi)    
  intrebare (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 20:03)

  miculescu-rucar [utilizator]

  care este interesul Romaniei?
  eu as zice ca orice conducator va avea rusia,-țar, secretar general, primsecretar, presedinte-atitudinea rusiei va fi aceeasi: de putere imperialista.
  eu nu vreau ca rusia sa fie o tara stabila si democrata, caci stabilitatea si democratia ar duce la intarirea puterii economice si implicit a celei militare. pentru Romania acest lucru are consecinte grave.
  pentru Romania, cea mai buna rusie este o rusie saraca, dezbinata, macinata de conflicte interne.
  sa se incaiere si sa se omoare intre ei pana nu va mai ramane niciunul!
  ma intereseaza democratia in rusia, cat ma intereseaza existenta apei in Calea Lactee.
  voi stiti ce a spus generalul Kutuzov despre romani?
  'sa luam de la romani tot! SA LE RAMANA DOAR OCHII CA SA PLANGA!"
  ati auzit voi de testamentul tarului nu stiu care si de directiva " blestemat fie conducatorul mamei rusii care nu va face totul ca mama rusie sa se intinda de la oceanul pacific la oceanul atlantic"
  asa ca singurul meu gand acum-putin/navalnai- este intaratai drace!
  • -5 (7 voturi)    
   dar SUA, ori Germania? (Duminică, 24 ianuarie 2021, 0:37)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

   astea le vrei tari? iti place unde ne-au adus?
 • +5 (15 voturi)    
  banc? (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 20:31)

  Socrate2021 [utilizator]

  Care este diferenta dintre purici si elefant?
  Elefantii pot avea purici dar puricii nu pot avea elefant.
  • +4 (4 voturi)    
   Alt banc (Duminică, 24 ianuarie 2021, 0:45)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Socrate2021

   Se intalneste Putin cu Ceausescu...
   Ceausescu: Eu am avut palatul mai mare ca al tau!
   Putin: Ma faci sa rad! Eu palat de 18.000 de mp utili, iar tu o bojdeuca in Primaverii!
   Ceausescu: Poate ca, dar la ce iti mai foloseste acum?
 • +4 (10 voturi)    
  Mai am unu (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 22:17)

  Socrate2021 [utilizator]

  Elefantul cu puricele mergeau pe un pod. La un moment dat puricele îi spune elefantului: – Auzi mă, elefantule, ce gălăgie facem amândoi!?
 • +3 (17 voturi)    
  Damage control pe media romaneasca (Sâmbătă, 23 ianuarie 2021, 23:02)

  Brezan [utilizator]

  Uram un sincer duceyi-va la voi in St Petersburg sau cum ii ziceti voi Leningrad, urmatorilor troli care se lupta acum cu abaterea atentiei, diminuarea gravitatii, corectitudina fortelor moscovite prin asimilare cu ce s-a intamplat in US.
  Nu apreciem apartia altor troli tristi si foarte slab pregatiti precum:

  VOX
  TrickyWicky
  nicoR
  Utilizator5 (lipsa de inspiratie?!)
  Kivek
  Nyk1
  John_Re

  Sunteti niste /// triste, iar de retorica voastra de 3 lei ne-am saturat pana peste cap.
  Ca dreak, ati bagat-o p'aia cu cifrele fantasmagorice ale pensiilor speciale de imi vine sa ma duc sa ii apar eu ca sa nu le modifice, dati-o dreaq de treaba, veniti cu ceva mai nou, o Sosoaca ceva, un nus ceva nou!!!! Schimbati dracu scripturile astea, ori nu aveti aprobabre sa interveniti pe frazele copy paste!

  Voi in permanenta stiti tot ce se intampla in lume, varianta corecta bineinteles. Stiti cum e cu salariile si pensionarii nostri, ca inatitutiile noastre sunt absolut toate si toti corupte, ca nimic nu e bine in Romania, bine naiba ca am aflat de la voi ca altfel muream prosti.

  Bai /// serviciile secrete de informatii, ex.kgb, erau subtile, profesioniste, bine pregatite, voi astia de trolati dandu-va drept comentatori interrsati de actualitatea romanesca mai aveti putin si va puneti scria pe piept ca sunteti troli rusi, vhair neprofesionisti, incep sa ma simt chiar jignit, meritam oameni mai buni de atat pe sectiunea de trolling.

  Mars! Va sunt numarate zilele! Ban pe ip de Rusia si interzis la vpn-uri!
  • -4 (10 voturi)    
   :))))) (Duminică, 24 ianuarie 2021, 0:38)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui Brezan

   ia sa te vad cum interzici tu VPN-urile :)))
  • -4 (8 voturi)    
   hehe (Duminică, 24 ianuarie 2021, 1:18)

   John_Re [utilizator] i-a raspuns lui Brezan

   scriptura ca scriptura... dar eu cu cine votez...!?

   :))
  • +1 (7 voturi)    
   hehe (Duminică, 24 ianuarie 2021, 10:54)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Brezan

   Saracu Nyk1 (Yefreytor Nikola1 in pasaportul rusesc) e in a 24 zi de munca anul asta. Nu a avut nici macar o zi libera dupaahmureala de revelion...

   In alta ordine de ideii, la articolul asta tot troli rusi sunt si:

   martel55
   Irina25
   Mihail.
   miculescu-rucar
   emil bobu
   srpc
   Zero_Kelvin
   clencix
   Nevermind
   Amerlocu
   Ismail Paine de circ
   Si asta asa, la o privire rapida.

   HN e infestat de troli rusi si se pare ca-i cam place (de asta nici nu publica admin HN comentariile critice despre troli rusi si psd...).

   E atat de infestat incat exista troli rusi (animatron, Ismail Paine de circ, demaGOGU, kinh david hotel si inca niste unii) care publica saptamanal pe HN mai multe caractere/semne decat un angajat HN full time.
   • -3 (5 voturi)    
    in alta ordine de idei (Duminică, 24 ianuarie 2021, 15:48)

    miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

    hn este infestata de clonele sociopate m.tanase, serban teodor, parzival, gheorghe pudila si altele, care de ani de zile coboara in derizoriu disputa. isi dau siinguri plusuri unul altuia si minusuri la restul lumii.
    de unde ai scos tu ca eu sunt troll rus mai evadatule?
    cand uiti sa iei pastilele iti scade dramatic capacitatea de intelegere care si asa este este cu mult sub media celor de teapa ta!
    • +2 (2 voturi)    
     Ore suplimentare (Duminică, 24 ianuarie 2021, 22:43)

     Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui miculescu-rucar

     Faci ore suplimentare acum cu revolutia din Rusia?
     "este este cu mult sub media celor de teapa ta!"
     Pai hotaraste-te, ori cei la care faci referire sunt de teapa lui, ori sunt superiori! Nu are sens ce spui! Si asta te face inca si mai ridicol daca ne uitam si la ce ai vrut sa transmiti prin comentariul tau!
  • +3 (3 voturi)    
   Mai sunt (Duminică, 24 ianuarie 2021, 22:29)

   Beer-gummy-bear [utilizator] i-a raspuns lui Brezan

   Irina25, Mihail, Cucuveaua mov, Ismail... Galeo, Scarface...
 • +2 (2 voturi)    
  mi se pare extraordinar (Duminică, 24 ianuarie 2021, 9:37)

  revo [utilizator]

  ca s-au mobilizat si au indraznit sa iasa in strada. Nu pentru paine, nu pentru vodca, au iesit pentru un om-simbol si impotriva coruptiei.
  Sunt de toate varstele, sunt si femei, toata lumea bine imbracata, nu sunt ultrasi adusi cu autobuzele, nu tigani si cersetori, nu lucratori amarati la salubritate veniti pentru 100 de ruble.

  Nu mai e nici Rusia ce-a fost... Lumea se schimba si la ei, si ma bucur.
  Ar trebui sustinuti si din afara, dar nu stiu daca se va intampla - in fond, Ocidentului nu-i convine o Federatie puternica, ci una slaba, care sa-si dea resursele pe nimic si sa importe masiv, in timp ce e tinuta in corzi. Probabil ca va sustine miscarea atat cat sa-i creeze mai multe probleme lui Putin & Co.
 • -1 (5 voturi)    
  Parcă UE n-a reacționat împotriva Spaniei (Duminică, 24 ianuarie 2021, 9:52)

  hic sunt leones [utilizator]

  care a dat cu ciomagul în sute de catalani acum câțiva ani...
 • -1 (3 voturi)    
  Interesul nostru (Duminică, 24 ianuarie 2021, 11:55)

  CezarN [utilizator]

  Problemele Rusiei sunt generate si se rezolva cam in aceleasi locuri: Moscova, Washington, Berlin, Beijing, ... si oricat de mult am lungi aceasta lista ne-ar lua mult sa jungem la Bucuresti.
  Deci, sa fim oportunisti, cum mai totdeauna am fost, si sa profitam de faptul ca rusii au probleme si sunt ocupati cu rezolvarea lor si sa ne facem un pic jocurile in Republica Moldova, sa ne crestem influenta acolo (1) scapand de anumiti oameni de-ai rusilor de acolo si (2) infiltrandu-ne propriii agenti. Sa fim pregatiti ca, daca Rusia va avea o cadere semnificativa in urma acestor evenimente sa (3) declansam procesul unionist. Fereastra de oportunitate va fi probabil de cateva luni. Sa nu scapam iarasi asa cum am facut-o in anii 1990 din cauza [agentu]lui Ion Iliescu.
 • -3 (5 voturi)    
  In Romania datorita pandemiei (Duminică, 24 ianuarie 2021, 12:10)

  galeo [utilizator]

  E ilegal sa protestezi, nu poți da jos guvernul Catu.
  In Rusia nu e la fel?
 • +3 (5 voturi)    
  Tradare, incompetenta sau ambele? (Duminică, 24 ianuarie 2021, 12:35)

  BIM15 [utilizator]

  In Rusia lui Putin nu se misca absolut nimic fara ca serviciile sa stie. Astfel acel domeniu de 7000ha nu a putut aparea decat cu aprobare de la cel mai inalt nivel. Indiferent daca este al lui Putin, al serviciilor, al bisericii sau al unor oligarhi, acest domeniu este un secret f. bine pazit care a iesit la iveala.

  Acum se pune problema cum s-a scurs aceasta informatie. Filmarile prezentate par a fi din drona intr-o zona cu acces restrictionat, pazita de servicii/armata. Cele mai bune drone comerciale, fie ele si profesionale, au o autonomie redusa si necesita un operator in apropiere.

  Astfel avem 3 variante posibile:
  1. cineva s-a infiltrat in zona si a realizat filmarea cu o drona comerciala
  2. filmarea a fost realizata de servicii secrete straine cu o drona militara, stealth
  3. filmarea a fost realizata in scop de prezentare, si a fost "scursa" catre echipa lui Navalnii dinspre servicii

  Oricare dintre variantele de mai sus pica extrem de prost pt. regim. Mesajul este de fapt, daca putem filma intr-unul din cele mai bine pazite locuri din Rusia, putem filma PESTE TOT. Si asta poate fi doar varful aisbergului, cine stie ce alte fimari mai exista.

  Acum sa vedem ce parere au trolii pro Kremlin care se agita pe HN. Oricum e distractiv ca au cam aceleasi argumente ca cei pro Trump...sa fie oare aceiasi?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by