Pe străzile unui oraș german au fost instalate ”capsule” futuriste de dormit rezistente la vânt și impermeabile pentru a găzdui persoanele fără adăpost, potrivit The Independent.

Adapost futuristFoto: youtube.com

Cabinele din lemn și oțel, care pot găzdui până la două persoane, protejează împotriva frigului, vântului și umidității. De asemenea, garantează circulația aerului proaspăt.

Capsulele au fost introduse la 8 ianuarie în orașul Ulm, la 75 de mile vest de München, în parcuri și în alte locuri în care dorm oamenii fără adăpost, a spus un purtător de cuvânt al orașului.

Pentru a asigura confidențialitatea, nu există camere video în interiorul lor, dar deschiderea ușilor declanșează un senzor de mișcare care alertează asistenții sociali care o verifică după utilizare pentru a se asigura că poate fi curățată și, de asemenea, pentru a oferi asistență oricui o utilizează ca formă unică de cazare.

Capsulele sunt, de asemenea, echipate cu panouri solare și sunt conectate la o rețea radio, permițând ocupanților să comunice fără dependența de rețelele mobile.

Creatorii „Cuibului Ulmer” au declarat că este realizat pentru cei care nu pot accesa adăposturile sociale obișnuite, fie din cauza factorilor psihologici, fie pentru că au un animal de companie, de exemplu.