SUA și Rusia, încă un pas spre prelungirea acordului New Start
„Nu putem decât să salutăm voința politică de a extinde acest document” cu câteva zile înainte de expirarea acestuia, pe 5 februarie, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.
„Totul va depinde de detaliile acestei propuneri”, care încă trebuie „studiată”, a adăugat el, însă, administrația americană anterioară, cea a lui Donald Trump, a dorit să stabilească alte condiții pentru prelungirea tratatului.
Cu toate acestea, „o parte dintre aceste condiții nu ne conveneau, așa că să luăm notă mai întâi de ceea ce propun americanii și apoi vom face un comentariu”, a insistat Peskov.
Noul președinte american Joe Biden a propus joi, a doua zi după preluarea mandatului, să prelungească acest tratat cheie de dezarmare nucleară între Washington și Moscova pentru cinci ani.
New Start este „în interesul securității naționale a Statelor Unite și o astfel de extindere este și mai necesară atunci când relațiile cu Rusia sunt tensionate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki.
Administrația Trump a acceptat doar o prelungire condiționată de un an, timpul necesar pentru negocierea unui acord mai cuprinzător care să includă China, dar discuțiile cu Moscova și Beijing nu au avut succes.
- +1 (1 vot)Se retrag (Vineri, 22 ianuarie 2021, 20:18) nick24 [utilizator]din Crimeea?raspunde trimite
- 0 (0 voturi)Da (Vineri, 22 ianuarie 2021, 21:58) imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui nick24Imediat ce Putin desfiinteaza partidul sau, renunta la imunitate si se preda pentru crimele impotriva umanitatii. Ah da, scuze, uitasem. Dar nu inainte de a ne da Tezaurul inapoi.raspunde trimite
-

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi