Președintelui argentinian Alberto Fernandez i s-a administrat o primă doză de Sputnik V, vaccinul rusesc împotriva Covid-19 dezvoltat de laboratorul Gamaleya, a anunțat președinția într-un comunicat, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am primit vaccinul Sputnik V. Mulțumesc Institutului Gamaleya pentru munca sa științifică, celor care s-au asigurat că a ajuns la noi și la tot personalul medical din țara noastră pentru angajamentul lor imens", a spus Fernandez pe Twitter.

Șeful statului, în vârstă de 61 de ani, a fost vaccinat dimineața la spitalul Posadas din Buenos Aires. Este unul dintre primii președinți care au administrat Sputnik V.

Alberto Fernandez i-a îndemnat pe argentinieni să-l imite. "Ajută la imunizarea împotriva coronavirusului. Să o facem", a insistat el.

Miercuri, Agenția Națională a Medicamentului a autorizat utilizarea vaccinului pentru cei cu vârsta peste 60 de ani.

Sputnik V a fost autorizat în țară pe 23 decembrie, o premieră în America Latină, iar campania de vaccinare a început cinci zile mai târziu pentru lucrătorii voluntari din domeniul sănătății cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani.

Argentina a încheiat, de asemenea, un acord pentru achiziționarea vaccinului anglo-suedez Oxford / AstraZeneca și participă la dispozitivul Covax al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Negocierile sunt încă în desfășurare pentru achiziționarea vaccinului germano-american Pfizer-BioNTech.

Țara sud-americană, cu 44 de milioane de oameni, a înregistrat peste 1,8 milioane de cazuri de Covid-19, inclusiv 46.000 de decese.