Aplicațiile de dating și videoconferințe ar putea fi monitorizate în Uniunea Europeană
Comisia europeană a încercat să clarifice într-o serie de schimburi private între aceasta și parlamentarii de la Bruxelles mai multe îngrijorări privind o serie de reguli propuse care ar permite cercetarea serviciilor online de comunicații pentru conținut care prezintă abuzarea copiilor.
Codul telecom al UE a fost lărgit în luna decembrie pentru a acorda protecții sub directiva ePrivacy a blocului comunitar, însemnând că platformele și serviciile de mesagerie nu vor putea scana conținutul încărcat online pentru potențiale materiale abuzive.
Însă Comisia a introdus o derogare interimară pentru aceste protecții pentru a încerca să prevină răspândirea unor astfel de materiale. Europarlamentarii au presat executivul UE să ofere clarificări cu privire la ce va însemna exact această derogare interimară.
Într-unul dintre schimburi, Comisia este presată să răspundă dacă aplicațiile de întâlniri precum Tinder vor fi vizate de noile reguli.
Executivul blocului comunitar a răspuns că, deși evaluările ar trebui făcute de la caz la caz, funcțiile de comunicare ale aplicațiilor de întâlniri ar putea cădea sub incidența derogării în cazul în care „nu sunt doar funcții conexe”.
Comisia a fost întrebată de asemenea într-un document din luna noiembrie a anului trecut dacă „serviciile de videoconferințe, inclusiv cele folosite pentru consultații medicale, vor fi vizate de noile măsuri”.
Deși executivul UE afirmă că textul final „va fi interpretat de Curtea de Justiție [a UE]”, aplicațiile de videoconferințe „permit schimbul direct și interactiv de informații prin intermediul unor rețele de comunicații electronice” și se poate argumenta că acestea ar trebui să cadă sub incidența derogării.
Comisia a subliniat însă că procesarea datelor personale trebuie să fie în linie cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al Uniunii Europene, implementarea acestuia fiind în competența autorităților statelor membre.

Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”
„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU
Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?
cine esti, unde lucrezi, ce prieteni ai, ce mananci etc totul va fi controlat. aceste lucruri sunt deja controlate de serviciile secrete dar vor si altii sa aiab control
dar au nevoie de un motiv care sa fie acceptabil pt populatie
Au access la logurile noastre de cautare pe web prin datele furnizate de ISP, digi, etc.
Daca alegi sa folosesti un VPN service de comert poti sa fii luat la ochi.
Boomerii din parlamentul UE, nici nu inteleg tehnologia, pt ca nu s-au nascut cu ea si fac confuzii.
COVID-19 este motiv pt contact tracing pt cei infectati, in toate statele lumii, cand va fi acceptat de populati, va fi folosit si cu alte ocazii, alta pandemie, rau platnici, tot felul de idei, un sistem de credit social si urmarie.
Unde vreau sa ajung. Daca nu accepti aceste masuri trebuie la propriu sa te izolezi in padure, dar asta va fi noul normal in lumea civilizata.