Rusia a declarat miercuri că speră la o colaborare "mai constructivă" cu administrația noului președinte american Joe Biden pentru prelungirea unui tratat major de dezarmare New Start, care expiră pe 5 februarie, potrivit AFP.

New START a fost semnat in 2010 de presedintii Obama si MedvedevFoto: kremlin.ru

„Sperăm că noua administrație americană va arăta o poziție mai constructivă în dialogul cu noi” cu privire la extinderea tratatului New Start care limitează arsenalele nucleare ale celor două puteri, a declarat diplomația rusă într-un comunicat, publicat câteva minute mai târziu dupa investirea lui Joe Biden.

Statele Unite au anunțat în octombrie 2020 a unui „acord de principiu” cu Moscova pentru prelungirea tratatului de dezarmare nucleară New Start, care expiră la începutul anului 2021, potrivit AFP.

"Suntem dornici să prelungim Tratatul pentru o perioadă de timp, cu condiția ca aceștia să fie de acord în schimb să limiteze - să înghețe - arsenalul lor nuclear", a declarat negociatorul american Marshall Billingslea. „Credem că există un acord de principiu la cel mai înalt nivel al celor două guverne ale noastre”, a mai spus acesta.