Până şi la retorica anticomunistă au ajuns să recurgă reprezentanţii guvernului grec pentru a acoperi fiasco-ul vaccinării. "Cunoscuta" fantasmă pluteşte încă deasupra capetelor parlamentarilor din Noua Democraţie (partidul de guvernământ, de dreapta, din Grecia n.trad.) şi se face vinovată de ritmul lent de vaccinare în Grecia, potrivit presei grecești.

Coronavirus GreciaFoto: LOUISA GOULIAMAKI / AFP / Profimedia

Parlamentarul Noii Democraţii Konstantinos Bogdanos, răspunzând unei întrebări adresate de un ziarist de ce Grecia a fost "depăşită" în privinţa vaccinării de ţări precum România, Croaţia şi Ungaria, a răspuns pe scurt că de vină este... comunismul.

"De ce trebuie să ne comparăm la numărul de vaccinări? Pentru că sunt în faţă ţări, România, Polonia, Ungaria, Croaţia, care stau mai bine decât Grecia. De ce stau mai bine aceste ţări?" l-a întrebat ziaristul pe parlamentar.

"Ce element comun au aceste ţări pe care le menţionaţi? Au trecut prin comunism, au înţeles că samavolnicia şi lipsa de aplicare a legii, reacţiunea continuă a "stângiştilor" sunt o crimă, şi le-au exclus din viaţa lor publică şi acum dau un randament mai bun la nivel organizaţional. Asta e...", a fost răspunsul lui Bogdanos.

Ce ghinion pe Grecia, aşadar, că nu a trecut prin comunism până să ajungă la capitalism şi la momentul istoric al guvernării Mitsotakis... Dacă i s-ar fi întâmplat asta, sigur întârzierile în privinţa vaccinărilor nu ar mai fi fost cele de acum! (preluare Rador)