Cele trei fiice ale lui Jean-Marie Le Pen și cei opt nepoți ai săi nu au fost invitați la ceremonie, relatează La Libre Belgique.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sâmbătă, 16 ianuarie, Jean-Marie și Jany Le Pen, în vârstă de 92 și respectiv 88 de ani, s-au căsătorit conform riturilor Bisericii Catolice. Ceremonia, susținută parțial în limba latină, a avut loc în cea mai strictă intimitate la casa cuplului din Rueil-Malmaison, lângă Nanterre.

„O ceremonie foarte spirituală și fericită”, a declarat pentru OBS o rudă a cuplului. Potrivit lui Le Figaro, cele trei fiice ale lui Jean-Marie Le Pen și cei opți nepoți ai săi nu au fost invitați la ceremonie, aflând despre căsătorie în presă luni dimineață.

„Aflarea acestui lucru prin presă este umilitoare și dureroasă pentru noi, copiii săi, ca și pentru toți nepoții săi”, a declarat Yann, sora mai mare a lui Marine Le Pen, pentru Le Figaro.

„Simțim că ceva nu este normal...anturajul său nu este foarte catolic (...) Noi, fiicele sale, suntem toate trei șocate”.

Fiicele sale „sunt cu atât mai surprinse încât relațiile cu tatăl lor au fost bune în ultimele luni”, a adăugat aceasta.

Jean-Marie Le Pen divorțase în 1987 de prima sa soție, Pierrette Lalanne, mama fiicelor sale care a fugit alături de autorul unei biografii a soțului ei.

Politicianul în vârstă de 92 de ani, liderul tradițional al dreptei naționaliste franceze, a fost exclus în 2015 din Frontul Național, partidul pe care l-a condus timp de aproape patru decenii între 1972 și 2011.