Deși se va acorda o atenție sporită inaugurării miercuri a lui Joe Biden, adevărata bătălie din această săptămână ar putea veni atunci când comitetele din Senat organizează audieri de confirmare pentru câteva dintre alegerile Cabinetului președintelui ales, potrivit Foxnews.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

Audierile de confirmare sunt adesea marcate de diferențe partizane, iar săptămâna aceasta nu va fi probabil diferită. În noiembrie, senatorul republican de Florida, Marco Rubio, care face parte din comitetele de informații și relații externe ale Senatului, și-a exprimat opoziția largă față de alegerile lui Biden.

„Alegerile cabinetului lui Biden au mers la școlile Ivy League, au CV-uri puternice, participă la toate conferințele potrivite și vor fi îngrijitori politicoși și ordonați ai declinului Americii”, a scris pe Twitter Rubio, adăugând că susține „măreția americană” și „nu are niciun interes să revină în „normalul” care ne-a lăsat dependenți de China."

Acțiunea începe în cursul zilei de marți dimineață, Comitetul de Finanțe al Senatului găzduind audierea nominalizatei Janet Yellen în fruntea Trezoreriei.

Comitetul de Informații al Senatului organizează o audiere pentru Avril Haines, director al serviciului de informații naționale și candidatul la secretarul pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, care se prezintă în fața Comisiei pentru afaceri.

În acea după-amiază, opțiunea lui Biden ca secretar de stat, Antony Blinken, va avea o audiere în fața Comitetului pentru relații externe al Senatului, iar Comitetul pentru servicii armate al Senatului va organiza o audiere pentru candidatul la conducerea Apărării, Lloyd J. Austin III.

În cele din urmă, joi va avea loc audierea lui Pete Buttigieg, nominalizat la șefia Transporturilor, în fața Comitetului pentru comerț, știință și transport din Senat.