O femeie de 22 de ani este suspectată că a încercat, fără succes, să vândă serviciilor secrete rusești laptop-ul șefei Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, furat în timpul asaltului asupra Captoliului, în 6 ianuarie, scrie AFP.

Riley June Williams, la CapitoliuFoto: Captura YouTube

Potrivit actului de acuzare, consultat de AFP, Riley June Williams, din Pennsylvania, făcea parte dintre persoanele care au pătruns în Capitoliu în acea zi.

Imagini difuzate de televiziunea britanică ITV arată o tânără femeie, a cărei identitate a fost confirmată chiar da mama sa, îndemnând mulțimea să se deplaseze la etajul clădirii.

Un martor anonim, interogat de autoritățile americane, afirmă că a văzut alte înregistrări în care Riley Williams lua un laptop din biroul lui Nancy Pelosi.

Potrivit acestui martor, citat în actul de acuzare, care afirmă că este un fost prieten al tinerei, aceasta din urmă voia să trimită laptopul unui contact din Rusia pentru a-l vinde serviciilor secrete externe rusești (SVR).

Operațiunea a eșuat în cele din urmă, din motive neprecizate, iar Riley Williams ar fi în continuare în posesia computerului sau l-a distrus.

Un mandat de arestare a fost emis pe numele tinerei, despre care mama sa spune că a plecat de acasă.

Actul de acuzat nu reține pentru moment la adresa lui Riley Williams decât acuzațiile de intrare prin efracție și tulburarea ordinii publice, dar nu și furtul.

Aproape 70 de persoane au fost deja inculpate după evenimentele din 6 ianuarie, potrivit departamentului american al Justiției.

Capetele de acuzare merg de la intrarea prin efracție la port de arme interzise și agresarea agenților forțelor publice.