Fosta amantă a fostului rege al Spaniei Juan Carlos a declarat vineri, în timpul unui proces, că ar fi fost amenințată în 2012 de fostul șef al serviciilor de informații care a acționat, potrivit ei, la ordinul suveranului, potrivit AFP.

Regele Spaniei Juan Carlos IFoto: Agerpres/AP

Mărturia explozivă făcută de Corinna Larsen, o femeie de afaceri germană, a intervenit în timpul procesului comisarului José Manuel Villarejo, aflat în închisoare din 2017 și cunoscut în Spania pentru că a înregistrat fără știrea lor o serie de personalități politice.

Adresându-se instanței prin videoconferință din Londra, Larsen, cunoscută și sub numele fostului ei soț, Wittgenstein, a susținut că a fost amenințată direct de generalul Felix Sanz Roldan, șeful serviciului de informații din Spania între 2009 și 2019.

Potrivit acesteia, ordinul a venit de la însuși regele, Juan Carlos, a cărui amantă a fost până în 2012, cu doi ani înainte de abdicarea lui.

Larsen susține că a deținut documente sensibile referitoare la „afacerile financiare” ale regelui și ale familiei regale, pe care serviciile de securitate au vrut să pună mâna.

Generalul Sanz Roldan a contactat-o ​​apoi de mai multe ori pentru a-i spune că nu va fi în siguranță până când nu va preda documentele, mergând până la amenințarea ei și a copiilor ei, în timpul unei întâlniri la hotelul Connaught, Londra, la 5 mai 2012, conform mărturiei sale.

"Generalul mi-a impus condiții, mi-a dat instrucțiuni, recomandări pe care trebuia să le urmez. Și mi-a spus că, dacă nu le urmez, nu poate garanta integritatea mea fizică sau a copiilor mei", a explicat ea în instanță, adăugând că acele cuvinte o „terorizaseră”. Întâlnirea fusese organizată, potrivit ei, „la cererea expresă” a regelui, care a plecat în exil în august în Emiratele Arabe Unite.

Larsen spune că a zburat apoi în Elveția și susține că a găsit în apartamentul ei din Alpi o carte despre moartea lui Lady Diana. Câteva ore mai târziu, un apel anonim în spaniolă i-a explicat că există „o mulțime de tuneluri între Nisa și Monaco”, un oraș în care locuiește din 2008.

"Este o minciună. Nu am amenințat niciodată o femeie sau un copil", a răspuns Sanz Roldan în instanță.