Cel puțin 42 de persoane au murit și alte câteva sute au fost rănite, după ce un cutremur cu magnitudinea de 6.2 grade pe scara Richter a lovit insula Sulawesi din Indonezia vineri dimineață, au anunțat autoritățile locale. Bilanțul victimelor este așteptat să crească în condițiile în care echipele de salvatori continuă căutările printre dărâmături.

Cutremur Indonezia (sursa foto: twitter)Foto: Hotnews

UPDATE 16.50: Bilanțul victimelor cutremurului de vineri a ajuns la 42, în timp ce salvatorii cercetează molozul clădirilor prăbușite, inclusiv un spital, în speranța că vor găsi supraviețuitori.

Este al doilea cutremur care are loc în ultimele 24 de ore. Epicentrul cutremurului care s-a produs la ora 1.28 a.m (ora locală) a fost la 6 km nord-est de orașul Majene, la o adâncime de 10 km, potrivit agenției de meteorologie din Indonezia.

Peste 637 de oameni au fost răniți, iar în jur de 10.000 de locuitori au fost evacuați ulterior, în condițiile în care zeci de case au fost distruse și s-au înregistrat alunecări de teren, potrivit The Guardian.